Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI   “ KENTE DAİR ” PROGRAMINDAN SESLENDİ


Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya TRT Ankara Kent Radyosun ‘ da  “Kente Dair “  programının konuğu oldu.

Çocuklara ve Ailelerine seslenen Ayşe Dila Karakaya;

Ankara da yaşayan 9 – 14  yaş grubundaki çocuklara  Seçme ve seçilme heyecanını  yaşamaları, yaşadıkları kentle ilgili alınacak kararlarda  söz sahibi olmaları gerektiğini dile getirdi.

TRT Ankara Kent Radyosun da yayınlanan 31 Ocak Cumartesi günü    “ Kente Dair “ programına katılan Ankara  Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya ve Çocuk Meclisi İdarecisi Fatma ÖKSÜZOĞLU’nun katılımı ile gerçekleşen programda, dinleyicilere, Çocuk Meclisine katılma şartlarını, her ay danışman öğretmenler eşliğinde düzenli yapılan komisyon toplantıları ve komisyon toplantılarında alınan kararların ayda bir kez düzenlenen Genel Kurul çalışmaları, alınan eğitimler, Meclis gezi  faaliyetleri ve geleceğe dair yapılması düşünülen projeler hakkında kısa bilgiler verdiler.

Ayşe Dila Karakaya kendisi ile ilgili de Özel Yaşamkent Seviye Ortaokulu ‘ nda okuduğunu, okulda başarılı bir öğrenci olduğunu başarı notunun 97 olduğunu belirtti. Ayşe Dila Karakaya ayrıca spora da çok önem verdiğini jimnastikte 500 öğrenci arasında yapılan turnuvada Ankara da 5. liği ayrıca voleybol da kulüplerle birlikte maçlara çıktığını halen spora devam ettiğini ve   şiir yarışmalarında da  madalyaları olduğundan bahsetti.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, çocukların her türlü sorunlarıyla ilgilenen, çözüm bulmak için çeşitli çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi olarak halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ettiklerini  bu başarılı modelin yurt içinde ve yurt dışında da tanınması gerektiğini belirtti.  

Meclis çalışmalarında öncelikli olarak Çocuk Haklarını öğrenmek ve bu hakları günlük yaşamımıza geçirmek olduğunu ifade eden Karakaya Soru –cevap şeklinde ilerleyen programda Çocuk Haklarının önemini vurguladı.

Kente Dair isimli program sonrası görüşlerini aldığımız 20. Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, Türkiye de 27 Ocak 1995 te Çocuk Hakları Sözleşmesinin resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden hemen sonra Çocuk Dostu Şehri olan Ankara da 23 Nisan 1995 tarihinde ilk Çocuk Meclisini kuran ve 20 yıldır aralıksız faaliyetlerine devam eden kendine ait müstakil binasına sahip Türkiye de ilk öncü Çocuk harekâtının bir  başlangıcı olan, çocukların katılım hakkını pek çok kurumdan önce hayata geçiren 

 Çocuk Meclisinin kurucusu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek ‘ e teşekkürlerini dile getirdi.

20150131_123629.jpg