Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
13.10.2015

ÇOCUK MECLİSİ 21. DÖNEME HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından23 Nisan1995yılında kurulanÇocuk Meclisi’nin21. dönem hazırlıkları sürüyor.

Meclisin seçim takvimi,  başvuruların ve seçimlerin yapılacağı adresler de belli oldu.  

9 - 14yaşlarındaki (Kasım 2006 - Kasım 2001 doğumlular )   ilk ve orta sınıf öğrencileri,  başta  Çocuk Meclisi olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’ne ait  toplam dokuz adrese  ( ÇOCUK MECLİSİ; Altındağ Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Esertepe Aile Yaşam Merkezi -Ç.K; Pursaklar Aile Yaşam Merkezi- Ç.K.; Batıpark Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü,  Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü) hem başvuru formlarını teslim edecekler, hem de seçim günü bu adreslerde oylarını kullanarak yeni dönem meclisini oluşturacaklar.

Çocuklar başvuru formlarına  19 EKİM tarihinden itibaren, Sıhhıye’dekiÇocuk Meclisi’nden, okullarından ve tüm başvuru merkezlerinden ulaşabilecekleri gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB Sitesi’nden ( cocukmeclisi.ankara.bel.tr)de çıktısını alarak, velilerine ve okul idaresine onaylatabilecekler.

Başvurular 23 Kasım tarihine kadar devam edecek.

05 ARALIK Cumartesi günü yapılması planlanan Meclis Üyeliği Seçimlerine,başvuru yaptıkları merkezde katılacak olan adaylar, hem kendilerini tanıtarak oy toplamaya çalışacak, hem de oy verecekleri meclis üyelerini belirleyecekler. 

20. Dönemde,   3500 çocuğun başvuruda bulunduğu seçimler, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ankara’nın farklı bölgelerindeki okullarından gelen çocukların oluşturacağı rengarenk görüntülere sahne olacak.

Adaylar, Ankara çocuklarının sesi olmak, çocukları ilgilendiren kararlara katılım sağlamak amacıyla, 21. Dönem Çocuk Meclisi asil üyesi olarak seçilmek için attıkları ilk adım sonrasında, Başkanlık Divanı seçimleri için de ayrı bir heyecan yaşayacaklar. Çocuklar, 20 yıllık birikim ve tecrübesiyle örnek ve öncü bir meclis olmaya devam eden, kendine ait müstakil binası olan tek Çocuk Meclisi’nde yürütecekleri komisyon çalışmalarıyla birlikte yepyeni kararlara imza atmaya, çocukların sesi olmaya hazırlanıyorlar

ÇOCUK MECLİSİ

21. DÖNEM BAŞVURU FORMU


afis_2.jpg