Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
17.12.2014

ÇOCUK MECLİSİ 20 YAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 20. Yılına büyük bir coşkuyla girdi.

20 yıldır çocukların güçlü sesi olmaya devam eden Çocuk Meclisi’nin, seçimle göreve gelen 150 asil üyesi, yeni bir döneme daha başlıyor olmanın heyecanını yaşadılar.

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende, Başkanlık Divanı üyeleri kadar, meclis üyesi çocuklar ve ailelerinin heyecanları görülmeye değerdi.

Çocuklar bu yıl, mazbatalarını Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı’nın elinden alırken, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker de törende hazır bulundular.

Çocuklar, Mazbata Töreninden önce, 2. Genel Kurul toplantısı gündeminde yeralan önergelerini okudular ve oyladılar.  Eğitim Komisyonu üyesi Ceren HIZLI; Basın Yayın Komisyonu Üyesi Burak Fatih Özen ve Eğitim Komisyonu üyesi Buse GÖKKAYA ‘nın önergeleri oybirliği ile kabul edilirken, sekiz yıl aradan sonra ilk kez bir kız başkan olarak görevi devralan 20. Dönem Başkanı Ayşe Dİla KARAKAYA,  Çocuk Meclisi’ni kendilerine armağan eden Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e, çocuklara olan güveni ve sevgisi için teşekkürlerini sunarken, “Ankara’ya kattığı her bir değer için Sayın Başkanımız Melih GÖKÇEK’e, şehrimize ve biz çocuklara kazandırdıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında “ iyi bir eğitim almaya, sağlıklı bir yaşama, renk, ırk, cinsiyet ayrımı olmadan eşit olmaya, fikirlerimizi rahatlıkla ifade etmeye, hayatımıza saygı gösterilmesine, spor yapmaya, sanatla kültürle zenginleşmeye ve oyun oynamaya 18 yaşına kadar çocuk kalmaya hakkımız var” diyen Başkan KARAKAYA;  20. Dönem başkanı olarak seçilmenin haklı gururunu taşıyorum ve görevimin sorumluluğunun da farkındayım; bu onurlu görevi layık olduğu şekilde yerine getirmek için hepinize söz veriyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım BALCI, meclis üyelerine mazbatalarını sunmadan önce yaptığı konuşmada,  kurulduğu 1995 yılından bu yana  sürdürmekte olduğu faaliyetler ve aldıkları tavsiye kararları ile Çocuk Meclisi’nin, güzel bir demokrasi geleneği oluşturduğunu söyledi.

“Biz çocuklara daima siz bizim geleceğimizsiniz diyoruz. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gösterdi ki, çocuklar aynı zamanda bizim bugünümüz de. Sorunlar hakkında da bizlere öneriler getiriyorlar, ışık tutuyorlar. Çocuk Meclisi, Ankara’da yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini özgürce ifade etmeleri, yaşadıkları kentle ilgili önerilerini rahatça dile getirebilmeleri için önemli bir platform; bu amaçla yola çıktı ve bugüne kadar da çok başarılı işlere imza attı.”   dedi.

19. Dönem Başkanı Mustafa Şahin GÜL’ün de bir veda konuşması yaptı ve “derslerimin yoğun olması sebebiyle bu sene devam edemesem de Çocuk Meclisi’nde çok güzel şeyler yaşadık ve pek çok şey öğrendik; sizlere de yeni görevlerinizde başarılar diliyorum; lösemiyi yenerek sürdürmekte olduğum eğitim hayatım ve Meclis Başkanlığım süresince azmin ve inanmanın tüm sorunların aşılmasında çok önemli konular olduğunun anlaşılmasını istiyorum; hem lösemili çocuklara ümit olan sayın Dr. Üstün EZER’e ve Çocuk Meclisi’ni çocuklara armağan ettiği için bir kez daha Belediye Başkanımız Sayın Melih GÖKÇEK’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım”  dedi.

Çocuklar mazbata töreninin ardından hep birlikte anı fotoğrafları çektirirken, ilk komisyon toplantılarını 21 Aralık tarihinde gerçekleştirerek, çalışmalarına başlayacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ