Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENİ
21.08.2014
ÇOCUK MECLİSİ 20. DÖNEME HAZIRLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan Çocuk Meclisi’nin 20.dönem hazırlıkları sürüyor.

Seçim takvimi belli olurken, başvuruların ve seçimlerin yapılacağı adresler de belli oldu.  

9 -14 yaşlarındaki ( Kasım 2005 - Kasım 2000 doğumlular )   ilk ve orta öğrenimdekiçocuklar bu yıl da, başta Çocuk Meclisi olmak üzere, başvuruları kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla; Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam On adreste gerçekleştirilecek  ( Planet Aile Yaşam ve Çocuk Kulübü, Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü; Keçiören Çocuk Kulübü ; Sincan Çocuk Kulübü; Kuşcağız Aile Yaşam ve Çocuk Kulübü; Altındağ Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü,  Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü  ).

Çocuklar, 22 Kasım tarihinde yapılması planlanan Meclis Üyeliği Seçimlerine, başvuru yaptıkları merkezde katılacaklar; kendilerini tanıtarak oy toplamaya çalışacak, meclis üyelerini seçmek için oy kullanacaklar.

19. Dönemde,  3024 çocuğun başvurduğu seçimlerde üye olmak isteyen çocuklar kadar, arkadaşlarını desteklemek için başvuruda bulunan adayların oluşturduğu çocuk platformu, bu yıl da Ankara’nın farklı bölgelerinden, farklı okullarından gelen katılımcılarla rengarenk görüntüler oluşturacaklar.

Eylül ayında, ilk ve orta okullara resmi duyuruların yapılmasının ardından, başvuru formları  Ekim ayının ilk haftasından itibaren Çocuk Meclisi’nden, Okullardan, başvuru adreslerinden alınabileceği gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB Sitesi’nde ( cocukmeclisi.ankara.bel.tr) yeralacak formdan çıktı alabilecek olan adaylar, Ankara çocuklarının sesi olmak, çocukları da ilgilendiren kararlara katkı sağlamak amacıyla, 20. Dönem Çocuk Meclisi asil üyesi olarak seçilmek için ilk adımı atmış olacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ 


4.jpg