Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

ÇOCUK HAKLARI VE ÇOCUK KATILIMI EĞİTİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi çalışanları, “Çocuk ve Genç Katılımı “ eğitimine katıldılar.

12 ve 13 Kasım Tarihlerinde Meclis Binası’nda sürdürülen eğitimi, UNICEF Çocuk/ Genç Katılımı ve Güçlendirilmesi Sorumlusu Nilgün ÇAVUŞOĞLU verdi.

Çocuk Haklarının öncü temsilcisi ve 20 yıllık deneyimiyle Ankara Çocuklarının Sesi olduğu kadar, diğer belediyelere de örnek olmayı sürdüren Büyükşehir Beleidyesi Çocuk Meclisi çalışanları, çocukların kendilerini de ilgilendiren kararlara dahil olması ve kapasitenin geliştirilmesine yönelik konuları içeren önemli bir eğitim aldılar.

Gurup çalışmaları, sunumlar ve kısa filmlerin de yer aldığı program, gerek çocuk hakKaydetları ve çocuk katılımı konularının farklı boyutlarıyla ele alınması ve yeni bilgiler kazanılması, gerekse uygulama ve planlama modellerinin kazanılması kadar, ekip çalışmasının güçlendirilmesi yönünde de son derece verimli geçti.

Nilgün Çavuşoğlu’nun renkli ve motive edici anlatımı, renkli sunumları ve gurup çalışmalarında sağladığı yönlendirmelerden büyük memnuniyet duyan Meclis çalışanları, Çocuk Hakları Sözleşmesi madde ve ilkelerini işlenirken gerçekleştirdikleri sunum ve canlandırmalarla,  zaman zaman renkli görüntüler de sergilediler.

Başvuru dönemi devam eden ve bir yandan da 5 Aralık’ta yapılacak seçim hazırlıkları devam eden Çocuk Meclisi, eğitim programlarına devam edilmesini planlıyor.

ÇOCUK MECLİSİ