Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

21. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ HEYECANI DEVAM ETTİ

Ayşe Dila KARAKAYA İkinci kez Başkan seçildi

5 Aralık seçimlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem asil üyeleri belli oldu.

Dokuz bölgeden 2724 başvurunun yapıldığı 21. Dönem Seçimlerinde en yüksek oyu alan 150 asil üye, 13 Aralık Pazar günü Çocuk Meclisi binasında ilk kez toplandılar.

Yeni dönem üyeleri, ilk toplantılarında, Başkanlık Divanı’nı seçtiler.

Ailelerin, meclis çalışmaları hakkında bilgilendirilmelerinin ardından, ilk toplantının gündemi olan Başkanlık Divanı seçimlerine geçildi.

20. Dönem Başkanlık Divanı üyelerinin yeniden aday olmaları sebebiyle, geçmiş dönem üyelerinden Başkan Yardımcısı Semih Can BAL ile Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Sude GÖKKAYA’nın yürüttüğü toplantıda heyecan yine doruktaydı. Başarılı bir sunum gerçekleştiren Semih Can Bal ile Sude Gökkaya, arkadaşlarının heyecanlarını azaltmak amacıyla büyük çaba sarf ettiler, oy sayımlarına ve sonuçların açıklanmasına da yardımcı oldular.  

140 üyenin hazır bulunduğu toplantıda 80 üye, başkanlık için adaylıklarını açıklarken, gerek konuşmaları, gerekse hazırladıkları afiş ve pankartlarla, Meclis Salonu yine, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

İlk turda en yüksek oyu alan 15 aday, ikinci tur için yeniden yarıştılar.

İkinci tur heyecanın ardından yeniden oy kullanan üyeler, tercihlerini belirterek, altı kişilik Başkanlık Divanı belirlenmiş oldular.

20. Dönem Başkanı, Seviye Koleji öğrencisi, 2003 doğumlu Ayşe Dila Karakaya ikinci kez Başkan seçilirken, gözyaşlarını tutamadı. 2005 doğumlu, Uluönder İlkokulu öğrencisi Taha AKKURT, 2005 doğumlu Doğa Koleji öğrencisi Fatma Damla ŞENTÜRK ve 2003 doğumlu, Hacı Sabancı Ortaokulu öğrencisi Merve ERDOĞAN Başkan Yardımcıları olurken, Mimar Kemal Ortaokulu öğrencisi 2003 doğumlu Ömer Batuhan BAZU ile Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu öğrencisi 2005 doğumlu Ceren HIZLI, Katip Üye seçildiler.

Komisyon tercihlerini de yaptıkları toplantının sonunda tüm üyeler ve yeni başkanlık divanı üyeleri birbirlerini tebrik ederek hatıra fotografları çektirdiler ve yoğun geçen bir seçim gününün ardından 20 Aralık Pazar günü yapılacak Mazbata Töreni’nde buluşmak üzere Meclisten ayrıldılar.

Çocuklar, mazbatalarını aldıktan sonra, 21. dönem meclis çalışmalarına ve komisyon toplantılarına başlayacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ