Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
22.12.2014

20. DÖNEMİN İLK KOMİSYON TOPLANTILARI YAPILDI

21 Aralık Pazar günü biraraya gelen komisyon üyeleri, 20. Dönemin ilk komisyon toplantılarını gerçekleştirdiler.

Yıllık çalışma planına göre yapılan ilk toplantıda birbirleriyle daha yakından tanıyan Çocuk Meclisi üyeleri, hazırlayacakları önergelere ait konu başlıkları hakkında görüştüler; meclis çalışmalarına esas teşkil edecek olan temel konulara giriş yaptılar. Çocuklar, Meclis Tüzüğü, Komisyon İç Yönetmelikleri, Komisyonların Amaç ve Görevleri, Öneri- Önerge konularını öğrendiler, geçmiş dönem kararları ve çalışmaları hakkında da bilgiler edindiler.  

Komisyonların ilk toplantısında, Meclis Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA da, arkadaşlarını yalnız bırakmayarak, tüm komisyonları ziyaret etti ve başarı dileklerini sundu; zaman zaman diğer başkanlık divanı üyesi arkadaşları ile birlikte, komisyon çalışmalarını takip ederek bilgilenmek istediklerini ifade etti.

Çocuklar daha sonra, komisyon Yönetim Kurulu Üyelerini belirlemek üzere heyecanlı bir başka seçim daha yaptılar; Komisyon Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Sözcülerini belirlediler.

İlk toplantıda, Çocuk Meclisi’ne biraz daha ısınan ve çocuk hakları için, çocukları ilgilendiren tüm konular için, yepyeni kararlar alarak büyüklerine ulaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan çocuklar, verimli ve uyumlu çalışmalarla geçecek yeni dönemin heyecanı ile çalışmalarına başlamış oldular

Çocuklar, 20 yaşına giren bu öncü ve ilklere imzalar atmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kendine ait binasında çalışmalarını sürdürecek olmanın ayrıcalığıyla, duydukları gurur ve mutluluğu da ifade ettiler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e sevgi ve saygılarıyla birlikte teşekkürlerini de göndermeyi ihmal etmediler.

Çocukların bir sonraki komisyon toplantısı 28 Aralık’ta, Genel Kurul Toplantısı ise 4 Ocak’ta.

ÇOCUK MECLİSİ