Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
20. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ TATİLE GİRDİ

Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi, yıllık çalışma takvimini tamamlayarak tatile girdi.

Dokuzuncu ve son genel kurulun gündemini bu kez, meclise veda oluşturdu. Kapanış toplantısında, Başkan Karakaya’nın davetini kırmayan Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak ve şube müdürleri de, meclisin son gün misafirleri oldular.

Daire Başkanı Karabudak, Çocuk Meclisi ile devam ettirdikleri çalışmaların daha da güçlenerek devam edeceğini, Meclis Üyelerinin karar ve görüşlerinden yararlanacaklarını belirterek, toplumun huzurundan sorumlu olan Zabıta’nın, çocuk katılımına daha çok yer vereceklerini vurguladı;  bu demokrasi şöleninde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz diyerek,  Çocuk Meclisi’ne çerçeveli bir zabıta arması hediye etti.

Velilerin de izlediği kapanış toplantısında Başkan Ayşe Dila KARAKAYA, “13 Aralık tarihindeki  mazbata töreni ile başladığımız görevimiz süresince dokuz genel kurul toplantısı yaptık ve kar, kış, dersler, sınavlar demeden toplantılarımızı aksatmamaya çalışarak bugüne geldik. Türkiye’nin bu öncü Meclisi’ni bizlere armağan eden Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e her fırsatta teşekkür ediyor, bizlere bu farklı deneyimi yaşama şansı verdiği için her fırsatta teşekkür ediyoruz. Bugün bu son toplantımızda hüzünlü değil, renkli bir veda gerçekleştirecek, güzel anılarla ve yeniden bir araya gelme ümidi ile ayrılacağız” dedi.

Daha sonra Programa geçildi ve meclis üyeleri şarkılar, şiirler okuyarak, duygu ve düşüncelerini ifade ederek müziklerle, gülerek, eğlenerek bir kapanış gerçekleştirdiler.

Basın Yayın Komisyonu sözcüsü Taha AKKURT; “burada hayata bakış açımız değişti, tartışabilen çocuklar olduk, birbirimiz kırmadan görüşlerimizi paylaşmayı öğrendik” derken, Basın Yayın komisyonu üyesi Burak Fatih ÖZEN ise “Benim mecliste bu ilk yılım. Bu yıl burada birçok etkinlikte ilk defa yer aldım. İlk defa seçime katıldım. İlk defa oy kullandım. İlk defa seçilme keyfi yaşadım. Çocuk meclisinde ilk defa işini çok ciddiye alan yönetici öğretmenler ile tanıştım. İlk defa büyükler gibi ülke meselelerini dert eden önerge sahibi arkadaşlarımla fikir paylaştım. Ben ilk defa bir bakan ile aynı masada, ilimin valisi ile aynı odada çocuk meselelerini konuştum.

Hiç unutamam ilk defa trafik denetçisi olarak Kızılay trafiğinde trafik kontrolü yaptım.” dedi. Başkan Yardımcısı Semih Can BALdört yıldır Meclisteyim ve Çocuk Meclisi’nde büyüdüm diyebilirim. Bizler belki de geleceğin milletvekilleri, başbakanlarıyız; burada sert de olsa kırıcı olamamayı, empati kurmayı öğrendik” dedi.

Çocuklar, kendi hazırladıkları küçük bir de gösteri sunarak, hem arkadaşlarına hem de konuklara renkli anlar yaşattılar.

Programda Zeynep Rumeysa Geylani melodika, Burak Fatih Özen gitar, Atabey Ahmet Eker ve Rüveyda Acar flüt çaldılar Çocuklar, veda pastasını keserken, 21. Dönemde yeniden buluşma temenni ve dileklerini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Şehrimizi Tanıyoruz” turuna çocuklarıyla birlikte katılan veliler de yılın yorgunluğunu biraz olsun atarken, çocuklarla birlikte güzel bir gün geçirme fırsatı elde ettiler. Altınpark’ta yemek yiyen, Şirinler Köyü’nü ziyaret ederek fotograflar çektiren çocuklar, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinde bowling oynadılar ve tamamlandığında dünyanın en büyük tema parkı olacak ANKA Park’ı gezdiler. Anka Park’ı ilk kez gören çocukların heyecanı kadar, roller coaster deneyimini yaşayan veliler de renkli görüntüler sergilediler.

Başkan Ayşe Dila KARAKAYA, “gelecek dönem yeniden buluşmak üzere” diyerek, bir sonraki seçimlerde buluşma mesajı verdi.

ÇOCUK MECLİSİ