NİŞANLI ÇİFTLERE FESTİVAL SÜRPRİZİ

06 Ağustos 2017, Pazar

7.ULUSLARARASI BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ’NDE KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI EVLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE OLUŞTURULAN STANTTA, İSTEYEN NİŞANLI ÇİFTLERE EVLİLİK İÇİN GÜN VERİLDİ

fest_nisanli_cift_330.jpgBüyük Ankara Festivali'nde renkli gösteriler ve eğlencenin yanı sıra gençler için farklı imkanlar da sürpriz bir şekilde önlerine çıktı.

Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ni ziyaret eden yüzbinlerce Başkentli arasında bulunan yüzlerce nişanlı çift,  Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü’nden, nikah için istedikleri günü alma imkanını yakaladılar.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bünyesinde 2017 yılı içinde faaliyetlerine başlayan Evlendirme Şube Müdürlüğü’nün, gelinlik ve damatlık giymiş mankenlerle oluşturulan standı, genç çiftlerin en çok ilgilendikleri alan olarak göze çarptı.

FESTİVALDE NİKAH TARİHİ ALINIYOR

Eğlenmek ve türlü türlü etkinliklere katılmak üzere festivale gelen nişanlı çiftler, kendileri için sunulan imkandan faydalanarak festivalden istedikleri nikah tarihini alarak ayrıldılar.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, yeni sayılabilecek şube müdürlüğü olmasına karşın bu yıl içinde bir çok çiftin nikahını kıyarak mutluluklarına tanıklık ettiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen her yılın sayısı oranında çiftin nikahının kıyıldığını hatırlatan Aldoğan, festival kapsamında 217 çiftin daha nikahının kıyılarak törenlerinin yapıldığını söyledi.

Evlendirme Şube Müdürlüğü stantlarının da genç çiftlere yönelik olarak hizmet verdiğini ifade eden Aldoğan, Festivali ziyaret eden çiftlerden, isteyenlere  anında nikah tarihi verildiğini kaydetti.

Bazı nişanlı çiftlerin zamansızlık veya ihmalkarlıklarından düğün tarihlerinin belirlemiş olmalarına karşın nikah başvurusu yapamadıklarını belirten Aldoğan, “Festival kapsamında böyle bir hizmet olduğunu gördüklerinde, hemen nikah tarihleri için kayıtlarını yaptırıyorlar. Ayrıca çiftlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından basılan 'Aile içi iletişim' adlı kitap seti de hediye ettik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara genelinde yaşayan tüm vatandaşların nikahını kıymaya yetkili olduğunu ifade eden Evlendirme Şubesi Müdürü Caner Şahin de Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile Kocatepe Kültür Merkezi içinde de nikah işlemlerinin sürdürüldüğü söyledi.