HALK EKMEK’TEN 250 ENGELLİYE SİMİT CAMEKANI YERİ…

05 Aralık 2012, Çarşamba

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Noter Huzurunda Yapılan Çekilişle 250 Engelliye Simit Camekanı Yeri Tahsis Ederek İş Sahibi Yaptı

Genel Müdür İlkbahar : “Önemli Olan Engelli Olmak Değil, Engellilerle Kucaklaşarak Engelleri Aşmak”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından her yıl engellilere tahsis edilen simit camekan yeri, noter huzurunda yapılan çekilişle yeni sahiplerini buldu.
    Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, simit camekanı yeri sahibi olmak için başvuruda bulunan 871 müracaattan 250 engelli asil olarak kura ile belirlendi.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Her yıl düzenlemiş olduğumuz  simit camekanı yeri kura çekimi törenine hoş geldiniz. Günümüzde çıkarılan yasalarla olsun, yapılan hizmetlerle olsun, engelli kardeşlerimizle artık engelli hallerini hissettirmeden kol kola yürümeyi, kol kola yaşamayı öğreniyoruz. Bu çok güzle bir gelişme” dedi.
    İlkbahar, engellilere yönelik simit camekanı hizmetinin anlatarak şunları söyledi:
     “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu olduğumuzdan dolayı engellilere verilen 30’a yakın hizmetten birisini de engellilere simit camekanı vererek yerine getiriyoruz. Önemli olan engelli olmak değil, önemli olan bizim gibi insanların engellilerle kucaklaşarak engelleri aşmak. Onun için de her sene engelli kardeşlerimize simit camekanı ile katkıda bulunmak istiyoruz. Bugün burada 250 tane yerin kurasını çekeceğiz. 873 kişinin iki tanesinin evrakı olmadığı için 871 kişi  kuraya katılacak. 250 tanesi asil kişi, geriye kalanları da yedek olacak.”

-SİMİT CAMEKANI SAHİPLERİNE UYARILAR-

Simit camekanı sahibi olacaklara da uyarılarda bulunan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, şunları söyledi:
“Birkaç tane konuyu her sene söylüyorum ama tekrar söylemeye ihtiyaç duyuyorum.

Birincisi; biz size simit camekanı tahsis ediyoruz. İşletirken biz engelliye veriyoruz. Bunun sebebi, engelli kendi işletsin, geçimini sağlasın diye. Bakın bizim fabrikamızdan simiti alın demiyoruz, herhangi bir fırından da alın demiyoruz. İstediğiniz yerden simiti alın. Ürünüzü nereden alırsanız alın ama camekanı kendiniz işleteceksiniz. Sizden ricam kendiniz işletin. Başkasına devrettiğiniz ortaya çıktığı zaman, elinizden alınıp  mağdur olmanızı istemiyoruz. Bakın istediğiniz yerden simiti alın ama kendiniz işletin. Bu çok önemli.

İkincisi; normalde tüketici günümüzde hijyene çok önem veriyor. Bugün en önemli konu sağlık. Yapacağınız bir eldiven takmak,  bir maşa kullanmak… Bunu yaptığınız takdirde satışınız artar.”

Simit camekanı sahiplerini uyarmaya devam eden İlkbahar, “Yaptığımız sözleşmede şöyle bir madde var: ‘Simit camekanı kurada çıkan engelli, simit camekanının başında duracak’ Birincisi kendiniz duracaksınız. İkincisi diyelim ki size çıktı görme engeliniz var veyahut ta el engeliniz var yine siz duracaksınız ama anne baba kardeşlerinizden birisi, evliyseniz eş veya çocuklarınızdan birisi olacak.

Üçüncü diyelim ki engelli evden çıkamayacak durumda. Onun da tespitini biz yapıyoruz. O zaman da onun yerine anne ve babası veya kardeşlerinden biri veya evliyse eş ve çocuklardan biri olacak. Bakın bunların dışında kim olursa iptal sebebi sayılıyor.”

Daha sonra 62. Noter yetkili katibi Mehmet Mercan huzurunda yapılan çekilişle 871 müracaattan simit camekanı sahibi olacak 250 asil ve 621 yedek engelli belirlendi.