GÜVENPARK'A CAMİ YAPILACAK İDDİASI

21 Nisan 2017, Cuma

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:
-“GÜVENPARK İÇİNDE CAMİ YAPILMASI, KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL”
-“BİLİNDİĞİ GİBİ BUGÜNKÜ GÜVENPARK MİNİBÜS DURAKLARININ OLDUĞU YERDE, KEÇİÖREN METRO İSTASYONU YAPILACAK. MİNİBÜS DURAKLARI DA AYNI ALANDA İSTASYONUN İÇİNE ALINACAK”
-“DÜŞÜNÜLEN ŞEY, BİR CAMİ DEĞİL. YAPILACAK BU İSTASYON
VE MİNİBÜS DURAĞI İÇERİSİNDE, İNSANLARIN İBADET İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞI BİR MESCİT. BUNUN DA YAPILIP YAPILMAYACAĞI DAHA KESİN DEĞİL”

Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddiaların, tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Bugün bir gazetede yer alan, "Güvenpark Yıkılacak, Yerine Cami Yapılacak" haberiyle ilgili olarak büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haberin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı belirtilerek şu açıklama yapıldı:
“Bilindiği gibi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Keçiören- Kızılay Metro hattının Kızılay İstasyonu, yaklaşık 45 yıldan bu yana kullanılan Güvenpark içindeki minibüs duraklarının bulunduğu alanda yapılacak. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, bu istasyon içinde bugünkü minibüs duraklarının da olması için proje hazırlanıyor.
Yapılacak Keçiören Metro İstasyonu ve minibüs durağı, bugünkü minibüs duraklarının bulunduğu alanın dışına kesinlikle taşmayacak. Yani kesinlikle, parkın diğer alanlarına girilmesi söz konusu değil. Bu istasyon ve minibüs durağı için de insanların yararlanabileceği bir mescit düşünülmüştü. Bu da sadece bir düşünceden ibaretti. Şu anda yapılıp yapılmayacağı da net değil.
Kesinlikle, Güvenpark içinde bir cami yapılması, anıtın yıkılması söz konusu olmadığı gibi, düşüncesi bile olmamıştır.
Yapılan haber, tamamen çarpıtma ve art niyetlidir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."