GÜREŞ TAKIMLARI FESTİVALDE "KIRKPINAR" HEYECANI YAŞATTI

05 Ağustos 2017, Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ASKİ GÜREŞ TAKIMLARI SPORCULARI, FESTİVAL ALANINDA “KIRKPINAR” HEYECANI YAŞATTI

“CAZGIR”LARIN MORAL VERDİĞİ GÜREŞÇİLER, GÖSTERİ AMAÇLI ÇIKTIKLARI ÇAYIRDA KIRAN KIRANA GÜREŞ TUTTU

gures_330.jpg Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği,  “7. Uluslar arası Büyük Ankara Festivali”, birbirinden değişik ve etkileyici etkinliklerle sürüyor. Festivalde, Büyükşehir Belediyesi’nin güreşçileri ziyaretçilere yağlı güreş heyecanı yaşattılar.

Festival alanının çim zeminine kurulan “Er Meydanı”na mehter marşları eşliğinde gelen Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaca ünlü güreşçilerinin yetiştiği ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un altyapılarında yetişen serbest güreşçiler “Kıspet” giyip  “Peşrev” çekerek çıktıkları çayırda gösteri amaçlı yağlı güreş müsabakaları gerçekleştirdiler.

Sürekli yağan yağmura rağmen zorlu mücadeleler veren güreşçilerin yağlı vücutlarının zorlaştırdığı gösterileri kıran kırana geçti. Güreşçilerin, müsabakalarda yaptıkları oyunlar ve azimleri, izleyicilere adeta Kırkpınar’ı aratmayan sahneler yaşattı.

Yıldızlar-gençler ve büyükler kategorilerinde çayıra çıkan güreşçiler gerçek müsabakalarda olduğu gibi hakemlerin gözetiminde mücadelelerini sürdürdüler.

“Cazgırlar”ın sık sık destek verdiği sporcular yorucu müsabakaların ardından seyircilerin ve takım arkadaşlarının alkışlarıyla moral buldular.