GÖKÇEK'TEN, KIBRIS GAZİSİ'NE "ALKIŞ", CEM ÖZDEMİR'E "ÖĞÜT"

24 Ağustos 2017, Perşembe

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İSTANBUL’DA YAŞAMINI YİTİREN VE MERYEM ANA KİLİSESİ’NE ASKERLERİN OMUZUNDA GETİRİLEREK DÜZENLENEN TÖRENİN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLEN KIBRIS GAZİSİ MURAT MİHRAN İŞLER İLE İLGİLİ OLARAK, TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

KIBRIS GAZİSİ’Nİ “ALKIŞLAYAN” BAŞKAN GÖKÇEK, ALMANYA’DA KABUL EDİLEN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TASARISINA İMZA ATAN MİLLETVEKİLİ CEM ÖZDEMİR’E DE ÖĞÜT VERDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BÖYLE TÜRKİYE ERMENİ'Sİ ‘ALKIŞLANIR’, ARKASINDAN HAYIRLA YADEDİLİR... CEM ÖZDEMİR BU ERMENİ VATANDAŞIMIZI ÖRNEK AL”

baskan_330_17122012.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul’da pazartesi günü yaşamını yitiren ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ne askerlerin omuzunda getirilerek düzenlen törenin ardından toprağa verilen Kıbrıs Gazisi Murat Mihran İşler’in “alkışlanacak bir Türkiye Ermenisi” olduğunu bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Başkan Gökçek, Almanya’da kabul edilen “sözde ermeni soykırımı tasarısını” imzalayan Alman milletvekili Cem Özdemir’e de “Bu ermeni vatandaşımızı örnek al” öğüdünde bulundu.

Başkan Melih Gökçek, Ermeni asıllı Türkiye vatandaşı olan Kıbrıs Gazisi Murat Mihran İşler’in, Türkiye sevdalısı bir kişi olduğuna ilişkin söylemlerin yer aldığı haberi de paylaşarak, konuyla ilgili değerlendirmesini, “alkış emojisi” eşliğinde, şu tweetle yaplaştı:

“Böyle Türkiye Ermeni'si alkışlanır arkasından hayırla yad edilir... Cem Özdemir bu ermeni vatandaşımızı örnek al”