GÖKÇEK'TEN, GECE SAAT 02.00'DA ANIT DENETİMİ

13 Temmuz 2017, Perşembe

BAŞKAN GÖKÇEK, EŞİ NEVİN GÖKÇEK İLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜLLİYE ÖNÜNDE YAPIMI DEVAM EDEN “15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI”NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

SCOPE’TAN BİR SÜRE CANLI YAYIN YAPAN BAŞKAN GÖKÇEK:

“15 TEMMUZ ANITI,  3 HAFTA GİBİ ÇOK KISA BİR SÜREDE BİTİRİLDİ...ANKARA BÜYÜKŞEHİR'İN FARKI”

“MUHTEŞEM ANITTA, 3 VARDİYA TOPLAM 480 KİŞİ ÇALIŞIYOR”

anit.png Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısına yapılan “15 Temmuz Şehitler Anıtı”nı, gece yarısı denetledi.

Başkan Gökçek, saat 02.00’da gerçekleştirdiği denetimleri sırasında bir süre de canlı yayın platformu Scope’tan canlı yayın yaptı.

Takipçilerine, anıtta, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” fikrinin işlendiği kısımları detaylıca yansıtarak, çalışmalar konusunda bilgi veren Başkan Gökçek, “Bir rekora imza atıyoruz. 3 haftada bitirilen büyük ve muhteşem bir anıt. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin farkı. Şu anda 3 vardiya toplam 480 kişi çalışıyor” dedi.

Anıtın 3200 metrekare alan üzerine kurulduğunu, eserin toplamda 250 tona yakın malzeme kullanılarak çelik ve mermerlerle inşa edildiğini belirten Başkan Gökçek, anıtın yapımında Safranbolu mermerinin çok incelikle işlenerek kullanıldığını bildirdi.

Başkan Gökçek, canlı yayın sırasında, yanında bulunan eşi Nevin Gökçek’e, anıtla ilgili görüşlerini sordu.

Anıtın manevi duyguları yansıttığını belirten Nevin Gökçek de  “Müthiş… Yapanlardan, yaptıranlardan Allah razı olsun. Her taraftan manevi duygularımızı yansıtan bir eser olmuş. Ellerinize sağlık. Allah bütünlüğümüzü bozmasın, düşmana fırsat vermesin, birbirimize düşürmesin, birlikteliğimiz hep devam etsin” diye konuştu.

Başkan Gökçek, canlı yayında Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar ve Anıtın Heykeltraşı Sinan Turaman ile ekip elemanlarını  da takipçilerine tanıtarak, anıtın, darbe girişiminin yıldönümünde 16 Temmuz Pazar günü sabah namazı sonrası saat 05.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacağını da bildirdi.