FESTİVAL, KALE'YE TAŞTI

05 Ağustos 2017, Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ KAPSAMINDA ANKARA’YA GELEN HALK OYUNLARI EKİPLERİ, ANKARA KALESİ’NDE GÖSTERİ YAPTI

fest_kale_330.jpg Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Büyük Ankara Festivali kapsamında Ankara’ya gelen halk oyunları ekipleri, Ankara Kalesi’nde gösteri yaptı.

Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, KKTC, Ürdün, Gana, Romanya, Ukrayna, Cezayir, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Güney Osetya'dan olmak üzere 13 ülkeden festivale katılan folklor ekipleri, Festival alanındaki gösterilerinin yanı sıra Ankara’nın çeşitli park ve alanlarındaki gösterileriyle de izleyenlerden alkış alıyor.

Başkent'in meydan, park ve tarihi mekanlarının gösteriye uygun noktalarında festival boyunca gösteri yapan ekipler, halkın büyük ilgisini çekiyor. Her gün bir bölgeyi ziyaret eden halk oyunları ekipleri, Başkent’te yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Ankara Kalesi’nde yaptıkları gösteride de büyük ilgiyle karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenlenen Kale Meydanı’nda yaptıkları gösterilerde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ekipler, rengarenk kıyafetleri ve yaptıkları danslarla, izleyenleri büyüledi.

Gösterilere katılan yabancı ülkelerin halk oyunu ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin halk oyunları ekibi FOMGET de yaptığı gösteriyle göz doldurdu. Yağmura rağmen gösterilerini sürdüren halk oyunu ekiplerini, yerli ve yabancı turistler de yağışlı hava rağmen büyük keyifle izledi. Her ekip, gösterilerinin sonunda büyük  alkış alırken, bazı izleyicilerle de fotoğraf çektirdi.