DİKMEN CADDESİ'NDE SON TABAKA ASFALT SERİMİ BAŞLADI

27 Temmuz 2017, Perşembe

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GEÇEN YIL İLK TABAKASINI SERDİĞİ DİKMEN CADDESİ'NE, SON TABAKA OLAN MODİFİYE ASFALT SERMEYE BAŞLADI

YAYA VE SÜRÜCÜLERDEN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA DİKMEN CADDESİ’NDE REFÜJ KALDIRILARAK, YERİNE  TIRTIKLI YOL ÇİZGİSİ ÇEKİLECEK.

Büyükşehir Belediyesi,  geçen yıl ilk tabakasını serdiği Dikmen Caddesi'nde, son tabaka olan modifiye (aşınma tabakası) asfalt sermeye başladı.

Dikmen Caddesi’nin Polisevi önünden başlayan asfalt serim çalışmaları kapsamında, caddenin çalışma yapılan bölümü trafiğe kapatıldı. Büyükşehir yetkilileri, çalışmaların, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için etap etap gerçekleştirileceğini kaydettiler.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmalar kapsamında Dikmen Caddesi’nde yer alan refüjü de kaldırdı. Refüjün, yaşanan sıkıntılar, sürücü ve yayalardan gelen talepler doğrultusunda kaldırıldığı, yerine ise trafik akışının daha kolay olması için tırtıklı yol çizgileri ekleneceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Başkent'in en merkezi caddelerinden biri olan Dikmen Caddesi’ne, geçen yıl ilk aşama asfaltın serildiğini, mevsim şartlarından dolayı asfaltın zarar görmemesi için son tabakanın serilmediğini belirterek,  "Bu yaz da aşınma tabakası olarak en dayanıklı olan modifiye asfalt seriyoruz” diye konuştu.

Üçpınar, asfalt serim çalışmasının, yaklaşık 4-5 gün içinde bitirilmesinin planlandığını ifade etti.