CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 15 TEMMUZ ANITI’NI İNCELEDİ

13 Temmuz 2017, Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 15 TEMMUZ ANITI’NI İNCELEDİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜLLİYE ÖNÜNDE YAPIMINA DEVAM EDİLEN "15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI"NDA İNCELEMELERDE BULUNAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A, GENEL SEKRETER YARDIMCISI ÜÇPINAR TARAFINDAN ÇALIŞMALAR KONUSUNDA BİLGİ SUNULDU

15temmuzaniti.jpgCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında yapımı devam eden “15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, gece saatlerinde, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapımı sürdürülen "15 Temmuz Şehitler Anıtı"na gelerek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Anıt inşaatını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle de bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

-ANITIN TEPE TACI YERİNE YERLEŞTİRİLDİ-

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın alt kaidesiyle birlikte yaklaşık 14 metre olan Ay-Yıldızlı Tepe Tacı da yerine yerleştirildi.

15 Temmuz gecesi mücadelenin ve kazanılan demokrasi zaferinin unutulmaması adına gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan anıt, darbe girişiminin yıldönümünde 16 Temmuz Pazar günü sabah namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak.