ÇOCUK MECLİSİ BAŞVURULARI

31 Ekim 2017, Salı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ 23. YIL DÖNEMİ KAYITLARI DEVAM EDİYOR

ÇOCUK MECLİSİ YÖNETİMİ VE ÜYELERİNİN BELİRLENECEĞİ 18 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK SEÇİMLER İÇİN SON BAŞVURU GÜNÜ 12 KASIM..

cocuk_meclis_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Yıl Dönemi için kayıtlar devam ediyor. Çocuk Meclisi yönetimi ve üyelerinin belirleneceği 18 Kasım Cumartesi günü yapılacak seçimler için son başvuru tarihi 12 Kasım...

Başkentli çocuklar, başta kendilerini ilgilendiren olmak üzere her konuda düşüncelerini, çözüm önerilerini ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları, çocuk haklarını öğrendikleri Çocuk Meclisi’nde görev almak için başvuruda bulunabiliyor.

İlk ve ortaokula devam eden, 9-14 yaşlarındaki  (2004-2008 arası doğumlular) çocuklar, “Çocuk Meclisi Binası; Sincan Çocuk Kulübü;  Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü; Planet Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Batıpark Çocuk Kulübü; Yenimahalle Gençlik Merkezi; Yahyalar Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Keçiören Çocuk Kulübü; Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Altındağ Çocuk Kulübü; Mamak Çocuk Kulübü; Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü  olmak üzere 12 adresten başvuru yapabilecekler.

Başvuru formlarına, 9 Ekim’den itibaren, Çocuk Meclisi’nden, okullardan ve başvuru merkezlerinden ulaşabileceği gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB adresinden  ( https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/)  çıktısı alınabilecek. Çocuklar, ayrıca 441 55 26 no’lu telefondan da daha ayrıntılı bilgi edinebilecek.

Çocuk meclisi seçimleri, söz konusu merkezlerde, 18 Kasım Cumartesi günü seçim yapılacak. Çocuklar, propaganda döneminde kendilerini ve amaçlarını en iyi şekilde anlatarak oy toplamak, diğer üyeler de kendi adaylarına oy vermek için heyecan dolu, renkli bir rekabet yaşayacaklar.

Seçimlerin ardından, en çok oyu toplayarak göreve başlayacak olan 150 meclis üyesi, çalışmalarını Sıhhiye’deki binasında sürdürecekler.