BÜYÜKŞEHİR’DEN “ANNELER GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

14 May 2018, Pazartesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, “ANNELER GÜNÜ” NEDENİYLE TİYATRO GÖSTERİSİ VE KONSERLERLE DOLU ÖZEL BİR ETKİNLİK DÜZENLEDİ

-ETKİNLİĞE KATILARAK ANNELERİ BU ÖZEL GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMAYAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR MUSTAFA TUNA, “ANNELERİMİZİN YERİ HEPİMİZ İÇİN AYRIDIR. HELE BENİM ANNEMİN YERİ BAMBAŞKADIR” DEDİ

anneler_gunu_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, “Anneler Günü”nü, düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın da katıldığı etkinlikte yalnız bırakmadığı Başkentli anneler, tiyatro ve konserlerle dolu eğlenceli bir gün yaşadı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılarak tüm annelere kırmızı karanfil dağıtan Başkan Tuna, “Anneler için bir günün yeterli olmadığını çok iyi biliyorum. Anneler için her gün çok önemlidir” dedi.

“ANNEMİN YERİ BAMBAŞKADIR”

Her evlat için kendi annesinin daha değerli olduğunu vurgulayan Başkan Tuna’nın, “Annelerimizin yeri hepimiz için ayrıdır. Hele benim annemin yeri bambaşkadır” sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

Düzenlenen bu tür etkinliklerin amacının birliktelikleri sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Tuna, “Ben bugünü o manada anlıyorum. Yoksa benim nezdimde anneler için her gün çok önemlidir. Kıymetini çok iyi bilmemiz gerekir” diye konuştu.

“HER ÇOCUK ANNESİNİN GÖZÜNDE 5 YAŞINDADIR”

Annelerin kıymetinin kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük olduğunun da altını çizen Başkan Tuna, “Anne olmak zordur. Bütün evlatlar, annelerinin gözünde 5 yaşındadır. Benim annemin yaşını sordukları zaman, ‘Bana göre annem 25 yaşında, bende anneme göre 5 yaşındayım’ diye cevap veriyorum” dedi.

“Aramızdan ayrılan tüm annelere Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Başkan Tuna, “Allah onlara hayırlı evlatlar nasip etsin. Anneler Günü vesilesiyle de sizlerle beraber olmak bana mutluluk veriyor. Tüm annelerin bu özel gününü kutluyorum. Sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler niyaz ediyorum” temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Başkent Tiyatroları, Mehter Takımı, Kent Orkestrası, Türk Sanat Müziği Korosu ile Türk Halk Müziği Korosu da konser ve gösterileriyle annelere keyifli dakikalar yaşattı.