BÜYÜKŞEHİR ZABITASI RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMDE

14 May 2018, Pazartesi

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI RAMAZAN ÖNCESİ DENETİMDE…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, GİMAT ERCİYES İŞ MERKEZİ VE BATIKENT ÇAKIRLAR’DA PASTANE, FIRIN VE YEMEK İMALAT FİRMALARINI (CATERİNG) DENETLEDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANI OĞUZHAN YÜCEL:

“HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN GIDA MADDESİ ÜRETEN ESNAFA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

-KURALLARA UYAN ESNAFA TEŞEKKÜR EDEN ZABITA EKİPLERİ, OLUMSUZLUK TESPİT ETTİKLERİ İŞYERLERİNE İSE PARA CEZASINDAN FAALİYETTEN MEN ETMEYE KADAR ÇEŞİTLİ YAPTIRIMLAR UYGULUYOR

ramazan_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, on bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı gıda maddeleri tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.
         Zabıta Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından son olarak GİMAT Erciyes İş Merkezi ve Batıkent Çakırlar’da bulunan pastane, fırın ve yemek imalat firmalarında (catering) denetim gerçekleştirildi.

ÖNCELİK HİJYEN

Büyükşehir Zabıta ekipleri işyerlerinde yaptıkları gıda denetimlerinde, işletme ruhsatlarının dışında öncelikli olarak çalıştırılan personelin hijyen belgelerini de kontrol etti.

İş yerlerinin sağlık kurallarına uyup uymadığına bakılan denetimlerde, gıda maddelerinin hazırlanma ve satışa sunulma aşamaları da titizlikle tek tek incelendi.

KURALLARA UYAN ESNAFA TEŞEKKÜR

Yapılan kontrollerde tüm sağlık koşullarını yerine getiren esnafa teşekkür eden Zabıta ekipleri, eksiklik tespit ettikleri işletme sahiplerinin ise eksiklerini gidermeleri konusunda zabıt tuttular.

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin üretildiğinin tespit edilmesi halinde işletmelere para cezasının uygulanacağı bilgisini veren ekipler, yaptırımların faaliyetten men etmeye kadar gidebileceği uyarısında bulundular.

“RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDIK”

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Oğuzhan Yücel, gıda ürünlerinin vatandaşlara sağlıklı şekilde ulaşması için gıda üretim ve satış merkezlerini devamlı kontrol altında tuttuklarını söyledi.

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle denetimleri sıklaştırdıklarına dikkati çeken Yücel, Zabıta ekiplerinin vatandaşın güvenliği ve huzuru için 24 saat esasına dayalı görev yaptığını vurguladı. Yücel, “Sağlık kurallarına yeterince uymadan gıda maddesi üreten, halk sağlığını tehlikeye atan ve gerekli yasal mevzuata uymayarak kaçak yollardan gıda maddesi satışı yapan esnafa geçit vermeyeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın ayrıca ilçe zabıta müdürlükleri ile de ortaklaşa çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Yücel, Zabıtanın görev alanına giren ve Başkentlilerin yararına olacak tüm konularda kanunlar çerçevesinde denetimlerini arttırarak sürdüreceklerini kaydetti.