BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

10 Ekim 2017, Salı

AĞUSTOS AYINDA FRANSA’DA YAPILAN BÜYÜKLER DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA BAŞARILI OLAN ASKİ SPOR'LU GÜREŞÇİ , ANTRENÖR VE TEKNİK DİREKTÖRLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

130 KİLODA DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN RIZA KAYAALP’E 400 CUMHURİYET ALTINI KARŞILIĞI 1 DAİRE, 125 KİLODA DÜNYA İKİNCİSİ OLAN TAHA AKGÜL’E 200 CUMHURİYET ALTINI KARŞILIĞI PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Büyükşehir Belediye MeclisiAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos'ta Fransa’da düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda başarılı olan sporcu, antrenör ve teknik direktörlerin ödüllendirmesini kararlaştırdı.

Belediye Meclisi'nin, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantısında, Fransa’da 19-26 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda başarılı olan sporcu, antrenör ve teknik direktörlerin ödüllendirilmesine ilişkin Başkanlık yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.

5216 sayılı yasa doğrultusunda kabul edilen karara göre; Dünya Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp’e 400 cumhuriyet altını karşılığı 1 daire ile Teknik Direktör Akif Canbaş’a 100 cumhuriyet altını karşılığı, Antrenör Ersoy Koçak’a 100 cumhuriyet altını karşılığı, 125 kiloda dünya ikincisi Taha Akgül’e 200 cumhuriyet altını karşılığı, Teknik Direktör Abdullah Çakmar’a 50 cumhuriyet altını karşılığı, Antrenör Fevzi Çölbayı’na da 50 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödül verilecek.