BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

15 Ağustos 2017, Salı

BELEDİYE MECLİSİ, PROJELER VE DÖNÜŞÜMLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA, DİKMEN VADİSİ SON ETAP PROJE ALANINDA HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞME, UZLAŞMA, SÖZLEŞME VE KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİNİ YAPMA YETKİSİ VERDİ

meclis_330_11062013.jpg Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı çalışmalarında son aşmaya gelindi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Projeler ve dönüşümler Dairesi Başkanlığı’na Dikmen Vadisi Son Etap Proje alanında hak sahipleriyle görüşme, uzlaşma, sözleşme ve kamulaştırma işlemlerini yapma yetkisini verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan olağan toplantısında, Projeler ve Dönüşümler Dairesi Başkanlığı’na, daha önceki Meclis Kararları doğrultusunda hak sahipleriyle görüşme, uzlaşma, sözleşme ve kamulaştırma işlemlerini yapılabilmesi için yetki verilmesini talep eden Başkanlık Yazısı oybirliğiyle kabul edildi.

Kabul edilen karar doğrultusunda Projeler ve Dönüşümler Dairesi Başkanlığı, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel dönüşüm ve gelişim Proje alanı içinde kalan tüm hak sahipleri ile Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 14.01.2005 tarihli ve 215 sayılı kararı ile sınırları belirlenen alan için, görüşme, uzlaşma, sözleşme ve kamulaştırma işlemlerini çözüme ulaştıracak.

PARKLARA KAMERA VE ACİL YARDIM BUTONU

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklarda güvenliğin sağlanması amacıyla kamera ve acil yardım butonu yerleştirilmesi de oybirliği ile kabul etti.

Kabul edilen Komisyon Raporunda Ankara il ve ilçelerinde parklar ve çocuk oyun alanlarında kurulacak ve  ilgili kuruluşlardaki sorumlularca gözlenen kamera sistemi ve acil yardım butonlarının, çocuk istismarını önlemek, madde bağımlılarının da parklardan uzak tutulması, çocuklar dışında başka diğer bireyle de cinsel istismar ve sarkıntılığın önlenmesi, darp, kavga ve her türlü olayların gözlenmesi ve aydınlatılması gibi amaçlarla da kullanılması amaçlanıyor.

Kabul edilen rapora göre;  hırsızlık, kapkaç, gasp türü olayların önlenmesinde de faydalar sağlayacağı tespit edilen, toplumun ortak huzur ve güvenle kullanmasında geniş katkılar sağlayacağı düşünülerek, halkın kullanımında olan parklar, yeşil alanlar, oyun alanlarına kameralar ve acil yardım butonlarının Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları doğrultusunda  gerçekleştirilecek.