BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

12 Ağustos 2017, Cumartesi

KARŞIYAKA VE CEBECİ ASRİ MEZARLIKLARINDAKİ YIPRANAN VE BOZULAN HAYRAT ÇEŞMELERİNİN BAKIM VE ONARIMI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILACAK

meclis_330_15052014.jpgBüyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ve Cebeci asri mezarlıklarındaki bozulan ve yıpranan eski hayrat çeşmelerinin bakım ve onarımını yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Nail Çimen başkanlığında yapılan olağan toplantısına sunulan Başkanlık Yazısında, Cebeci Asri Mezarlığı'nda 1941-2005 yılları arasında yapılan hayrat çeşmeleri ile Karşıyaka Mezarlığı’nda 1970-2005  arasında yapılan hayrat çeşmelerinin ve su hatlarının ekonomik ömrünü doldurduğu belirtilerek, “Yollarda yapılan su, elektrik vb çalışmalar esnasında yapılan kazılar sonucunda su hattı bozulmuştur. Hayrat çeşme sahiplerinin yaptığı tamiratlar çok az ve yetersizdir. Çoğu yıpranmış ve kırılmış olan hayrat çeşmelerinin Belediyemiz tarafından aslına uygun olarak yeniden yapılması uygun görülmüştür” denildi.

Başkanlık yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.

KAHRAMANKAZAN'DA BİR VATANDAŞ, MEZARLIK ALANI HİBE ETTİ

Meclis'te, Kahramankazan'da bulunan ve mülkiyeti Satılmış Atlı vatandaşa ait taşınmazın mezarlık olarak kullanılması şartıyla Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilmesiyle ilgili Başkanlık Yazısı da görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Sincan Gökçek Mahallesi’nde bulunan 2 bin 500 metrekare yüzölçümlü EGO’ya ait 50 metrekarelik Belediye hissesinin, dini tesis alanı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebi üzerine, bedelsiz olarak tahsis edilmesi de oybirliğiyle kararlaştırıldı.