BÜYÜKELÇİ KARLOV’UN İSMİ, YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

10 Ocak 2017, Salı

-ARALIK AYINDA UĞRADIĞI SUİKASTTE KATLEDİLEN RUSYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ ANDREY KARLOV’UN İSMİ, BÜYÜKELÇİLİĞİN BULUNDUĞU VE KENDİSİNİN DE İKAMET ETTİĞİ ÇANKAYA KARYAĞDI SOKAK’A VERİLDİ
-BAŞKAN GÖKÇEK’İN ÖNERİSİ ÜZERİNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN KARAR, YARIN BAŞKAN GÖKÇEK TARAFINDAN, KARLOV’UN EŞİNE TAKDİM EDİLECEK

Ankara’da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un ismi, Büyükelçiliğin bulunduğu ve kendisinin de ikamet ettiği Karyağdı Sokak’a verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in önerisiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla, A.Ayrancı'da bulunan Karyağdı Sokak’ın ismi, Andrey Karlov olarak değiştirildi.
Başkan Gökçek, daha önce de Karlov’un isminin Ankara’da yaşatılması için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne öneride bulunacağını belirtmişti.
Karlov’un isminin Karyağdı Sokak’a verilmesine ilişkin Meclis Kararı, Başkan Gökçek tarafından yarın saat 12.30’da Rusya Büyükelçiliği’nde, Karlov’un eşi Marina Karlov’a takdim edilecek.
1954 yılı Moskova doğumlu olan Andrey Karlov, 2013'de Rusya’nın Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlamıştı. Karlov, 19 Aralık'ta Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı sergide, bir teröristin hain saldırısı sonucu sırtından vurularak katledilmişti.