BAŞKAN GÖKÇEK, ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA

12 Ağustos 2017, Cumartesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

"ŞEREFLİKOÇHİSAR'A 3 YILDA ESKİ PARAYLA 123 TRİLYON (MİLYON), EVREN'E 29 TRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

BAŞKAN GÖKÇEK, TÖREN,  DÜĞÜN VE CENAZELERDE KULLANILMAK ÜZERE BAŞLATTIĞI MALZEME YARDIMLARINI SÜRDÜRDÜ

BAŞKAN GÖKÇEK, AKŞAM SAATLERİNDE DE ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA KURULAN, BÜYÜKŞEHİR'İN "MAHALLEDE ŞENLİK VAR" PANAYIRINDA VATANDAŞLARA HEDİYELER DAĞITTI

gokcek_sereflikochisar_330.jpg Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sınırlarına alındıktan sonra, 3 yıl içinde Şereflikoçhisar'a eski parayla 123 trilyon (milyon), Evren'e 29 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Şereflikoçhisar Tuz Gölü Meydanı'nda düzenlenen törende, Başkan Gökçek, Evren ve Şereflikoçhisar'ın, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen köylerine, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi malzemeleri yardımında bulundu.

Törene, Başkan Gökçek’in yanı sıra Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci,  mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ŞEREFLIKOÇHISAR'A 123 TRILYONLUK YATIRIM

Başkan Gökçek, 3 yıl önce çıkan yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte çevre ilçelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alındığını, bu tarihten itibaren Büyükşehir'in ilçelere büyük yatırımlar yaptığını belirterek, Şereflikoçhisar'a 3 yıl içinde eski parayla 123 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir'e bağlı birimlerin, ilçede çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü bildiren  Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

"İlçeye 268 bin ton asfalt döktük. 8 köyün yollarını asfaltladık. Yeni çalışmalardan sonra asfaltsız köyümüz kalmayacak. 46 kilometre yol bakım ve tarım yolu açtık. 4,5 kilometreden fazla bariyer, 48 bin metrekare kaldırım döşedik, 2 kilometre otokorkuluk yaptık. 37 bin 377 metrekare kilit parke, 5 bin 200 metre bordür döşedik. 11 kilometre içme suyu hattı, 5 kilometreye yakın atık su hattı döşedik. 1 içme suyu arıtma tesisi, 20 köyümüze dezenfekte ve klorlama ünitesi yaptık. 4 su kuyusu açtık, 1 ASKİ hizmet binası ve  ilçeye hizmet vermek üzere 18 araç aldık."

İlçeyi yeşillendirmek ve güzelleştirmek için de çalışmalar yürütüldüğüne değinen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Şereflikoçhisar'a, 31 bin çiçek ve 1 milyon 404 bin çalı grubu diktik. 6 bin 754 tane yetişkin ağaç dikti. 1159 kent mobilyası yerleştirdik. 15 Temmuz ve Tuz Parkı'nın yapımını gerçekleştirdik. Değişik noktalara 118 oyun grubu yerleştirdik. Köylülerimize 18 tona yakın yem bitkisi ve tohum desteği verdik. 1392 ceviz meyve fidanı dağıttık. 2,5 ton kavuzsuz arpa, 20 köylü kardeşimize, toplam 200 adet arıcılık malzemesi ve arı kovanı dağıttık. İyi tarım uygulamalarıyla ilgili de 110 kişiye sertifika dağıttık."

Başkan Gökçek, ayrıca  5 binin üstünde aileye gıda, kömür, kırtasiye ve giysi yardımı yaptıklarını söyledi.

Tuz Gölü Meydanı düzenlemesini gerçekleştirdiklerini, Şehitler Anıtı'nın yüzde 90'ının bittiğini ifade eden Gökçek, ilçeye çok sayıda süs havuzları, heykeller, vazolar gibi kent mobilyası yerleştirdiklerini anlattı.

EVREN'E 29 TRİLYON LİRALIK YATIRIM

Konuşmasına, Evren'e yapılan yatırımlarla devam eden Başkan Gökçek, "Evren'e 3 yıl içinde eski parayla toplam 29 trilyon (milyon) yatırım yaptık" dedi. Gökçek, ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"61 bin ton asfalt döktük. 8 köy yolunu asfaltladık, 21 kilometre tarım yolu yol açımı ve bakımı yaptık. 9 bin 668 metrekare kaldırım yaptık. 1 su kuyusu açtık. 5 köyümüze dezenfekte ve klorlama ünitesi koyduk. 70 bin çiçek, 35 bin çalı dikimi yaptık. Hirfanlı Baraj Parkı çevre düzenlemesi ve Merkez Park olarak da 2 park yaptık. 543 kent mobilyasını, 80 oyun grubunu, ilçenin değişik yerlerine yerleştirdik.11 kişiye iyi tarım uygulamaları sertifikası verdik. 12 kişiye balıkçı kayığı hediye ettik. Bu arada 854 aileye 12 bin 810 koli gıda yardımı yaptık. 937 aileye 937 ton kömür dağıttık. 649 aileye kırtasiye, kaban ve bot yardım bulunduk. 34 bin 715 metrekare kilit parke, yaklaşık 7 kilometre bordür yaptık.1 dekoratif havuz, 1 meydan saati yaptık."

Başkan Gökçek, sözlerinin sonunda, "Allah nasip ederse hizmetlerimiz devam edecek. Yapmış olduklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Yarın seçim zamanı önünüze çıktığımızda, yüzümüz ak olsun istiyoruz" diyerek, mahalle muhtarlarına düğün, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere verilen  masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi gibi malzemeleri  gösterdi.

"MAHALLEDE ŞENLİK VAR" PANAYIRINA ZİYARET…

Başkan Gökçek, törenin ardından, ilçede Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen, Başkent’in vazgeçilmez yaz eğlencelerinden olan “Mahallede Şenlik Var" panayırını ziyaret etti. Panayıra katılan vatandaşlar, Başkan Gökçek’e sevgi gösterilerinde bulunurken, “Ankara Hatırası” yazılı panonun önünde hatıra fotoğrafı çektirmek için de uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlara çektirdikleri hatıra fotoğrafları, çocuklara da şeker dağıtıldı.

Akşamın ilerleyen saatlerine, kadar süren ve çeşitli gösterilerin, oyun gruplarının, trenlerin, akülü arabalar, şişme oyuncakların bulunduğu panayırda sahneye çıkan Başkan Gökçek, kura çekilişini de kendisi yaparak, I-pad, bisiklet, oyuncak bebek ve araba gibi pek çok hediyeler dağıttı.