BAŞKAN GÖKÇEK, HOLLANDA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

17 Mart 2017, Cuma

-“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAALANINI İSTANBUL’A YAPIYOR. HOLLANDALILAR VE ALMANLAR DİYOR Kİ; ÜÇÜNCÜ HAVAALANI BİTİYOR, HOLLANDA BATIYOR”
-“ÜÇÜNCÜ HAVAALANINA GÜNDE 1 MİLYON İNSAN İNİP ÇIKACAK… BUNUN PARASINI DÜŞÜNÜN; ALMANYA, HOLLANDA BİZİ SEVER Mİ?

hollanda_krizi.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin Hollanda ve Almanya ile yaşadığı siyasi krize ilişkin, bu ülkelerin, Türkiye’de yapımı süren üçüncü havalimanı nedeniyle Türkiye’ye karşı düşmanlık yaptıklarını söyledi.
Yaşlılar Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yaşlılık Yarınımızdır” etkinliğine katılan Başkan Gökçek, güncel konulara ilişkin de görüşlerini açıkladı.
Türkiye’nin, Hollanda ve Almanya ile yaşadığı kriz sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Hollandalılar, Almanlar diyor ki, ‘Türkiye’de üçüncü havaalanı bitiyor, Dünyanın en büyük havaalanını Recep Tayip Erdoğan İstanbul’a yapıyor, Hollanda da batıyor…’ Üçüncü havaalanına günde 1 milyon insan inip çıkacak. Bunun parasını düşünün, bunlar olunca Almanya, Hollanda bizi sever mi? Düşmanlığı da yapar. Sana ne ‘evet’ten, sana ne ‘hayır’dan… PKK’yı, DHKP-C’yi serbest bırakıyor ve ‘hayır’ propagandası yaptırıyor. FETÖ zaten serbest, sabah akşam propaganda yapıyor. ‘Evet’ için Bakanımızı sınırdan sokmuyorlar… Bunlara en büyük cevabı siz büyüklerimiz vereceksiniz. Nasıl vereceksiniz? İnşallah ‘evet’ deyip, Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceksiniz.”

-"TÜRKİYE, NERDEN NEREYE GELDİ"
Salonu dolduran yaşlılara seslenirken, Türkiye’de eski dönemlerde yaşanan siyasi sıkıntıları da hatırlatan Başkan Melih Gökçek, “Geçmişte 70 sente muhtaçtık. Dönemin liderlerinden Süleyman Demirel’in lafıdır. Hatırlayın Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanıydı. Başbakan Ecevit’e bir anayasa kitabı attı, hatırlarsınız bir gün içinde faizler yüzde 7500’e çıktı. 5 milyar dolar bir günde uçtu gitti. 70 sente muhtaç olan ülke, şimdi ne hale geldi?” dedi.
Türkiye’nin dünyanın her yerinde muhtaç olan insanlara yardımlar götürdüğüne değinen Başkan Gökçek, şunları kaydetti:
“Sadece 3 milyon Suriyeli'yi besliyoruz. Allah onların durumuna bizleri düşürmesin. Şunun propagandasını yapıyorlar, ‘Mecbur muyuz bakmaya?’ diye... Bizim başımıza böyle bir şey gelse, Allah getirmesin, sağ olsun başımızda Recep Tayip Erdoğan olduğu sürece bu olmaz. Allah korusun, böyle bir şey olsa, biz Suriye’ye gitsek bize sahip çıkmazlarsa ne hale düşeriz. Bunları düşünün, bunlara sahip çıkmak boynumuzun borcu. Türkiye Cumhuriyeti, 3 milyon kişiyi ekstradan besliyor. Ayrıca Afrika’daki, Asya’daki mazlum halklara yılda 5 milyar dolar, yani yaklaşık 20 katrilyon dolar yardım ediyor.”
Başkan Gökçek, Türkiye’nin nerden nereye geldiğini de hatırlatarak, “Eskiden duble yol mu bilirdik? Hızlı tren mi bilirdik? Eskiden her şehirde hava limanı mı bilirdik? Köprüler alt geçitler mi bilirdik? Nerden nereye geldik? Bu devletin zenginliğiyle geldi bunlar. Devletin bu zenginliğine sahip çıkmamız lazım” dedi.