ANKARA'NIN DERT BABASIYIZ

02 Mart 2018, Cuma

-BAŞKAN TUNA, ANKARA’DA HİZMET VEREN OTOMOBİLCİLER, KUYUMCULAR VE SAATÇİLER, AYAKKABICILAR VE ÇANTACILAR İLE KAHVECİLER ESNAFI İLE GÖRÜŞTÜ

-TUNA’DAN ESNAFA DESTEK MESAJI:
“ÜLKEMİZİN TEMEL TAŞI OLAN ESNAFIMIZIN GÜÇLENMESİ, EKONOMİNİN İÇİNDE KALMASI İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ” DEDİ

ETMESGUT_LE_3.JPGnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent’te faaliyet gösteren dernek ve odalardan oluşan sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

Tuna; Kuyumcu ve Saatçiler, Ayakkabıcılar ve Çantacılar, Başkent Otomobilciler Derneği ile Kahveciler Odası’ndan oluşan heyetlerle ayrı ayrı bir araya geldi. Başkanlık Makamı’nda arka arkaya gerçekleşen kabullerde Başkan Tuna, “Esnaf ülkemizin temel taşıdır. Sizler ekonominin bel kemiğisiniz. Sizlere yardımcı olmak bizim görevimizdir” mesajı verdi.

GALERİCİLER ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR
Makamında önce Otonomi ve Başkent Otomobilciler Derneği Başkanı Aydın Erkoç ve beraberindeki heyetle görüşen Başkan Tuna, ekonominin can damarı olan esnafın her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Galerilerin şehir içinden çıkmasının ve hep bir arada olmasının hem satıcılar hem de alıcılar için avantajlı olduğunu belirten Başkan Tuna, Otonomi’nin bölgeyi canlandırdığına, Akyurt’a yapılacak yeni fuar alanının da bölgeyi hareketlendireceğine işaret eden Tuna, “Bu alanda her şey olacak. Burada aynı zamanda tüccarlar kazanacak. Vatandaşlar da burada aradığı her şeyi bulabilecek" dedi.

"FUAR ALANI ELİMİZDEN GİDİYORDU, ONU SİZ KURTARDINIZ"
Akyurt’ta yapılması planlanan Uluslararası Fuar alanı ile ilgili gösterdiği çaba için teşekkür eden ve metronun Otonomi’ye kadar getirilmesini istediklerini belirten Erkoç, "Fuar alanı elimizden gidiyordu. Onu siz kurtardınız. Allah sizden razı olsun” dedi.
“ANKARA’NIN DERT BABASI OLDUM”
Başkan Tuna, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu ve beraberindeki heyetin dışında Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Durak Uygun ile Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven ve beraberindeki heyeti de kabul etti.
Görüşmelerde, esnaftan gelen sorunların çözümü için imkanlar ve kendilerine verilen yasal sınırlar içinde elinden geleni yapacağının sözünü veren Başkan Tuna, “Ben sizlerden gelen taleplere, popülist bir yaklaşımla evet diye cevap vermem. Yapamayacağım şeylere de evet demem. Bunu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Ama esnafımızın güçlenmesi, ekonominin içinde kalması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
Başkan Tuna, Sincan Belediye Başkanı olduğunda Sincan’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da tüm Ankara’nın dert babası olduğunu belirterek, “Burası sizin eviniz, burası milletindir. Ne zaman isterseniz gelebilirsiniz. Hem dertlerinizi dinler hem de sorunlarınızı çözüm üretmeye çalışırız” dedi.