ANITKABİR'DE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI TARTIŞMASI

19 Temmuz 2017, Çarşamba

BAŞKAN GÖKÇEK, CNN TÜRK’TE YAYINLANAN "ANITKABİR'DE İMAR DEĞİŞİKLİĞİ" KONULU PROGRAMINA KATILARAK KONUYU DETAYLICA ANLATTI.

PROGRAM SUNUCUSU AHU ÖZYURT’UN “MİMARLAR ODASI BAŞKANI CANDAN İLE PROGRAMA ÇIKAR MISINIZ? ”SORUSUNA, BAŞKAN GÖKÇEKE “HAY HAY” CEVABINI VERDİ

CANDAN’IN TEKLİFİ KABUL ETMEDİĞİNİ PROGRAM SONRASI ÖĞRENDİĞİNİ BELİRTEN BAŞKAN GÖKÇEK:

“BİR SAAT SONRA PROGRAM YÖNETMENİYLE GÖRÜŞTÜM… CANDAN'A SORMUŞLAR; ‘MELİH BEYLE YARIN CANLI YAYINA ÇIKAR MISIN?’ CANDAN CEVAP VERMİŞ, ‘BEN GÖKÇEK'LE ANCAK MAHKEMEDE KARŞILIKLI ÇIKARIM’…TÜRKÇE TERCÜMESİ "MELİH'LE ÇIKAMAM, ANCAK TÜYERİM…"

anitkabir.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın, “Anıtkabir’de konut ve rant  izni” iddialarının ardından, CNN Türk Televizyon kanalından gelen "Birlikte canlı yayında tartışırmısınız" teklifi geldiğini, ancak Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın kendisiyle TV'de konuyu değerlendirmekten kaçtığını bildirdi.

Başkan Gökçek, CNN Türk Televizyonu’nda Ahu Özyurt’un sunuculuğunu yaptığı “Türkiye’nin Gündemi” programında ele alınan "Anıtkabir'de İmar tartışması" konulu açık oturuma telefonla bağlanarak, belediye meclisinde tüm partilerin oy birliği ile alınan Anıtkabir planında, mevcut durumun korunduğunu, kesinlikle yeni bir yapılaşmaya izin verilmediğini detaylı bir şekilde anlattı. Başkan Gökçek, Mimarlar Odası Başkanı Candan’ın konuyu  saptırdığını, açıklamalarının ise gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “Bir kaşık su da fırtınalar koparıyorlar” dedi.

CANDAN İLE CANLI YAYINA ÇIKMA TEKLİFİ…

Başkan Gökçek’in konuyu detaylıca açıklamasının ardından program sunucusu Ahu Özyurt, ‘Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı ile canlı yayına çıkar mısınız?’ sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Başkan Gökçek, “Hay… Hay” cevabını vererek, canlı yayına her zaman çıkabileceğini ifade etti. Başkan Gökçek, program sonrası Candan’ın teklifi kabul etmediğini öğrendiğini ifade ederek, konuyla ilgili takipçileriyle şu tweetleri paylaştı.

“CNN'de bu açıklamaları yaptıktan sonra, programı yöneten Ahu Hanım;"Melih bey mimarlar odası başkanıyla yarın karşılıklı çıkar mısınız?" deyince, hayhay diye cevapladım...”

“Bir saat sonra da program yönetmeniyle görüştüm… Candan'a sormuşlar;’Melih beyle yarın canlı yayına çıkar mısın?’ Candan cevap vermiş, ‘Ben Gökçek'le ancak mahkemede karşılıklı çıkarım’…Türkçe tercümesi "Melih'le çıkamam, ancak tüyerim…"

“Halkı yalan haberle kışkırtan Candan, canlı yayın sizi tir tir titretiyor değil mi? Biliyorsun ki Gökçek canlı yayında seni lime lime eder, milletin karşısına çıkamazsın. Korkak candan, atmayacaksın. Yakalar rezil ederim.”