Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg


“ÇOCUKLARLA GÜÇLÜ”
Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından “Çocukların Sivil Topluma Katılması Projesi – Çocuklar İçin Mikro-fon Programı” kapsamında düzenlenen, “Çocuklarla Birlikte Güçlü II Projesinin kapanış etkinliğine Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi de, iki temsilci ile katıldı.
“Çocukların sivil topluma katılımlarının sağlanması, çocuk hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin arttırılması, ICC tarafından dağıtılacak hibelerle çocukların doğrudan katılımlarının sağlandığı aktiviteleri gerçekleştirmesinin” hedeflendiği proje sayesinde, çocuk hakları konusunda birbirinden değerli çalışmalar gerçekleştirmiş olan Ankara ve Ankara dışından gelen çocukların sesinden bilgi ve deneyim paylaşımı kazanmak, çocuklarla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edinmek amacıyla, Çocuk Meclisi’nden panelist olarak Çocuk Hakları Komisyonu sözcüsü Yiğit TANGÜL ve gözlemci olarak Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Eren GÜLER etkinlikte yeraldılar.
Açılış konuşmalarını ICC Başkanı Prof. Dr. Tomris TÜRKMEN, Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı’ndan Emin Çoban ve Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan Frederike Wünschman’ın yaptıkları Panelde, çocuklar daha fazla korunur ve eyleme geçerse dünya çok daha ileri gidecektir vurgusu yapılırken, çocuklara bütçe sağlandığında, liderlik imkanı verilerek, çocuk hakları konularından savunuculuk yapmaları ve kendileri ifade etmeleri güçlendirildiğinde sağlanan kazanımların önemi dile getirildi.
İlk oturumunda, projede çalışan çocuklarla birlikte söz alan panelist Yiğit Tangül, çocuk katılımı konusunda Çocuk Meclisi’nin önemini vurguladı, soruları yanıtladı, büyüklerin çocuklarla ilgili kararlar alırken, mutlaka çocuklara da kulak vermeleri gerektiğini ifade etti.
Çocuklara güvenildiğinde, sorumluluk ve imkan verildiğinde nelerin başarılabildiğini, doğrudan çocukların anlatımlarıyla dinlemenin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirten Meclis üyeleri, sabah ve öğleden sonraki oturumlarda yer alan sunumları da büyük bir ilgiyle izlediler ve bu deneyimlerini Meclis üyesi arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını ifade ettiler.
ÇOCUK MECLİSİ