Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

17 Kasım günü gerçekleştirilen ve 25. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Çağın ALADAĞ’ın açılışını yaptığı Mazbata Töreninde, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sayın Aslı KUZULU, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Kemal ÇOKAKOĞLU ve Belediye Başkan Vekili Sayın Sercan ÇIĞGIN, çocukları yalnız bırakmadılar

“Tüm arkadaşlarımın, çocuk hakları başta olmak üzere, hepimizi ilgilendiren tüm konularda, durmadan, yorulmadan çalışacağımızı, çocukların sesi olmak için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isterim. Sayın Belediye Başkanımız Mansur YAVAŞ’a, göreve geldiği ilk günden bu yana, çok daha güzel bir Ankara için yürüttüğü çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, kararlılığı ve emekleri için, hepimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. …"  sözlerinde de vurgulandığı gibi,  hepimiz her zaman bu sorumluluk ve bilinçle çalışacağız” dedi.

Toplantı önergelerini okumasıyla devam etti, kürsüye ilk olarak, “Engelli vatandaşlarımız için Akülü Sandalye Şarj istasyonlarının sayılarının artırılması” konulu önergesiyle Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Mustafa Eren GÜLER geldi. Daha sonra sırasıyla, “ Giysi ve fazla eşyaların sistemli şekilde evlerden toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ” konulu önergesiyle Bilim Teknoloji Komisyonu’ndan Zeynep TUNÇ, Metinlerini ve resimlerini çocukların hazırlayacağı Çocukların Gözünden Ankara kitabı hazırlanması”  konulu önergesiyle Basın Yayın Komisyonu’ndan Rana YUMRUÇALI kürsüde yerlerini aldılar. Törende yeralamayan Kamu Denetleme Kurumu Çocuk Ombudsmanı Sayın Av. Celile Özlem TUNÇAK’ın kutlama telgrafının okunmasının ardından, 24. Dönem Başkanlığını devretmek üzere Ceren HIZLI kürsüye geldi ve çiçeğini Çağın ALADAĞ’ın elinden alarak, Meclise veda etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Sercan ÇIĞGIN “Çocuklar bugün demokratikleşme yolunda önemli bir adım attılar“ dedi ve gerek güzel konuşmaları, gerek gündeme getirdikleri konular için çocukları tebrik etti.    Başkanlık Divanı üyeleri mazbatalarınıKültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sayın Aslı KUZULU; Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Kemal ÇOKAKOĞLU ve Başkan Vekili Sayın Sercan ÇIĞGIN’ın elinden aldılar.

Mazbata Töreni, Meclis önünde toplu fotograf çekimi ile son buldu ve çocuklar görevlerine resmen başlamış oldular.