Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg


“ARKADAŞIM MEŞE AĞACI “
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, TEMA Vakfı Gönüllülerinin “Sıfır Atık” bilgilendirme seminerine katıldılar.
TEMA Vakfı Gönüllüsü, eğitmen Sevgi SEVİNDİ’nin sıfır atık konusunda anlatımlarını, renkli sunumunu dikkatle dinleyen, çeşitli sorular yönelten meclis üyeleri, eğitimin ardından saksılara palamut dikimini de öğrendiler
Meşe ağacına dönüşecek olan palamutların toprağa nasıl yerleştirileceğini öğrenen çocuklar, saksıları sulayarak, ağaçların büyümesini takip edecekler. Meclis’te filizlendirecekleri ağaçları, toprağa dikecekleri gün için sabırsızlandıklarını belirten çocuklar, doğal afetlerin, erozyonun önlenmesinde, kuvvetli ve derinlere uzanana kökleriyle önemli işlevleri olan meşe ağaçları hakkında da bilgiler edindiler.
Çocuklar, evsel atıkların çöp olmadığı, ayrıştırılması ve geri dönüşüm için değerlendirilmeleri konusunda da bilinçlenirken, doğanın sürdürülebilirliği için “Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”; “Değiştir, Farklı Amaçlarla Tekrar Kullan” ve “Dönüştür, Doğaya Geri Kazandır” başlığı altında toplanan 5D İlkelerini öğrendiler. Toplantı’da Tema’nın kuruluş amaçları da anlatılırken, çocuklar Kurucu Onursal Başkan, “Toprak Dede” unvanlı merhum Hayrettin Karaca’yı da anmayı unutmadılar.
Erozyonla mücadelede, toprağın ve suyun öneminin de vurgulandığı seminerde çocuklara yakalarına takmaları için Tema Vakfının sembolü yeşil yapraklar dağıtıldı ve Minik Tema etkinliklerinde doğada araştırmaya yapmayı teşvik eden, Gözlem Kutucuklarından da verildi
Başkan Çağın ALADAĞ; verdiği değerli bilgiler ve gönüllü çalışmaları dolayısıyla Sevgi Sevindi’ye teşekkürlerini sundu, başka çalışmalarda da bir arada olmak istediklerini dile getirdiler.

ÇOCUK MECLİSİ