Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“ANKARA ÇOCUKLARININ SESİ”
ÇOCUK MECLİSİ

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik ve Sivil Katılım” Başlıklı Yuvarlak Masa Toplantısına Çocuk Meclisi üyeleri de katıldı
25. Dönem Başkanı Çağın ALADAĞ ve Kardeşlik-Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Selin BULUT’un temsilci olarak yeraldığı toplantıda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, uluslar arası kuruluşların temsilcileri de geniş katılım sağladılar.
Açılış konuşmasını Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN ile Büyükelçi- Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian BERGER’in yaptığı toplantıda sürdürülebilir kentsel hareketlilik, kentsel haklar konularında sivil katılımın yaygınlaştırılmasına yönelik işbirlikleri ve deneyim paylaşımları ile çözüm önerileri tüm yönleriyle ele alındı.
Moderatörlüğünü, Çocuk Hakları Uzmanı Adem ARKADAŞ THIBERT’in yaptığı Çocuk Masası’nda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin yanı sıra, Çiğdemim Çocuk Meclisi üyeleri, Aktivist Nil Özen, Çaycuma Çocuk Meclisi Başkanı, hazırladıkları sunumlar ve önerilerle toplantıya önemli katkılarda bulundular. Çocuk Katılımına yer verilen bu toplantıda yeralmaktan, Mecliste ele aldıkları konuları diğer çocuklarla ve uzmanlarla paylaşma imkanı buldukları için mutlu olduklarını belirten meclis üyeleri, başka çalışmalarda da bir araya gelmek için şimdiden planlar yaptıklarını dile getirdiler. Başkan ALADAĞ ve Selin BULUT; Engellilere yönelik ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi gerektiğini vurgularken, toplu taşımanın özendirilmesi için yapılması gerekenlere yönelik görüş ve önerilerini de dile getirme imkanı elde ettiler ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürmekte olduğu Bisiklet Yollarının hayata geçiriliyor olmasından duydukları mutluluğu ifade ettiler.
Çocuklar, konularında uzman akademisyenlerin, yerel yöneticilerin, bisiklet ve yaya derneği gibi kuruluşların verdikleri bilgilerden de yararlandıklarını, Meclis’te görüşülmek üzere gündeme getirecekleri konular için de toplantının ufuk açıcı olduğunu belirttiler
Çocuklar, hazırlanacak tüm projelerde çocuk görüşünün alınması kadar, uygulanabilir hale dönüştürülmesi için büyüklere önemli görevler düştüğünü; Çocuk haklarının en önemli maddelerinden biri olan Çocukların Kararlara Katılım Hakkının önemsendiği bu gibi toplantıların yaygınlaştırılması dilek ve temennilerini de dile getirmeyi ihmal etmediler.
Çocuk Meclisi, çocuk haklarının 25 yıllık en köklü meclisi olarak, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
ÇOCUK MECLİSİ