Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 24. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ üyeleri, yarıyıl tatillerini Meclis faaliyet programlarıyla daha renkli geçirmeye devam ediyorlar.

Komisyon ve Genel Kurul toplantılarını da devam ettiren Meclis üyeleri,  Başkent Ankara’nın önemli müzelerini ziyaret ederek hem verimli hem de farklı bir tatil geçiriyor, daha önce görmedikleri yerleri görme imkanı elde ediyorlar.

Meclis üyeleri 29 Ocak Salı günü ilk kez geldikleri TRT Yayıncılık Tarihi Müzesinde rehber eşliğinde bilgilendirilirken, yayıncılık tarihine bir yolculuk yaptılar.

Müzeyi, Kurulduğu 2013 yılından bu yana her dönem ziyaret eden Çocuk Meclisi’nin 24. Dönem üyeleri,  İlk radyo yayınlarının başladığı 1927 yılından bugüne yaşanan gelişmelere tanıklık etmiş kadar oldular, bugünün teknolojiyle kıyasladıklarında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri çok özel parçayı görme imkanı elde ettiler. Radyo ve Televizyon sergi salonları arasında dolaşan,  siyah beyaz televizyon yayıncılığında kullanılan kameraları, montaj cihazlarını gören, Televizyon Stüdyosunda yayın süreçleri, Çizgi film canlandırma teknikleri hakkında da bilgiler edinen çocuklar, Çocuk Koridorunda ise, bir döneme imza atmış olan “Oyun Gemisi”; “Susam Sokağı”; “Oyun Treni” gibi çocuk programları ve karakterleri ile tanıştılar. TRT’nin ilk televizyon spikeri merhum Zafer Cilasun’un hologram tekniğiyle oluşturulan görüntüsünden de etkilenen Meclis üyeleri, Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu, Çocuk Saati gibi programlara ait kayıtları, efekt cihazlarını, plakları, eski radyoları ve birbirinden ilginç cihazları da ilgiyle incelediler, Blubox sistemiyle tanıştıkları Sanal Stüdyo’da keyifli dakikalar yaşadılar, bol bol fotograf çektiler.