cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, PTT PUL MÜZESİ’ni ziyaret ettiler
Okulların yarı yıl tatiline girdiği zamanları Çocuk Meclisi’nin faaliyetleriyle verimli şekilde değerlendiren çocuklar, modern müzecilik anlayışı ile tasarlanan ve 4000 in üzerinde orijinal parçanın sergilendiği, Posta ve Haberleşme amacıyla kullanılmış pek çok tarihi eserin yeraldığı PTT Pul Müzesi’nde, güzel zaman geçirdiler, pek çok yeni bilgi öğrendiler
Meclis üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları doğrultusunda Clemens Holzmeister tarafından inşa edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulan üçüncü banka olma özelliğini taşıyan Emlak ve Eytam Bankası’nın, PTT tarafından restore edilerek 2013 yılında müzeye dönüştürülmesinin ardından açılışı yapılan üç katlı bu tarihi binadan çok etkilendiklerini belirttiler; Posta Nezareti'nin kurulduğu 1840 yılından bugüne PTT Tarihine adeta bir yolculuk yapan çocuklar, Posta Dağıtıcıları kostümleri, çantaları, telefon, telgraf cihazlarını da incelediler.

Türkiye Cumhuriyeti Pulları, Atatürk Pulları, Özel Gün Pulları, Dünya Pulları, Osmanlı Devleti Pulları, Tematik Pullar arasında merak ve ilgiyle gezinen çocuklar, ilk kez geldikleri müze ziyaretinden duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.
Meclis üyeleri Müze dönüşünde, Oyun Alanında, kendilerinin de pul tasarladıkları bir çalışma gerçekleştirdiler.
Çocukların bir sonraki etkinliği Cumhurbaşkanlığı Atatürk Köşk Müzesi olacak