Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, LÖSEV Köyü’nü ziyaret ettiler

Lösev Halkla İlişkiler Sorumlusu Sinan Aras tarafından karşılanan Meclis üyeleri, Lösev Vakfı’nın kuruluş öyküsünün, 1998 den bu yana yürütülmekte olduğu çalışmalar ve gönüllülük programının yeraldığı kısa bir film izlediler; Lösev okulları, Lösante Hastanesi, ramazan yardımları hakkında bilgiler edindiler. Kansere karşı sağlıklı beslenme, lösemiden korunma yolları konusunda da önemli bilgilerin verildiği buluşmada çocuklar daha sonra tesisi gezdiler; Oyun sokağını, Ankara dışından tedaviye gelen çocukların aileleri ile kalabilecekleri ve bağışçıların isimlerini taşıyan örnek odaları, oyun odalarını gördüler. Tedavileri süresince annelere uğraş imkanı da sağlanan Köy’de, el emeği göz nuru ile üretilen birbirinden renkli, birbirinden güzel ürünlerin yeraldığı Lösev Dükkan’da çocuklar, hem alışveriş yaptılar hem de küçük bir çalışma gerçekleştirdiler.

Alışverişin ardından, tedavinin önemli bir parçası olan organik beslenmeye yönelik gıda üretimi yapılan çiftliği de görme fırsatı elde eden Meclis üyeleri, doğal ortamda ve doğal besinlerle sağlıklı biçimde yetiştirilen inekleri, keçileri, tavukları, çiftlikte yaşayan köpekleri de yakından görerek, büyük emek, bilgi, sabır, destek gerektiren bu uzun soluklu çabanın her evresi hakkında değerli bilgiler öğrenmiş oldular.

Çocuklar, çok etkilendiklerini ifade ettikleri ziyaretin sonunda, löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, imece usulü ile her geçen gün daha da artan gönüllülük çalışmalarının mucizevi sonuçlarını, Lösev için bağış topladığını iddia eden dolandırıcılara karşı uyanık olunması gerektiğini öğrendiler; Vakfın Kurucusu, hayatını lösemili çocuklara adamış olan, Çocuk Hakları Nobeli sahibi Dr. Üstün EZEL’e, tüm çalışanlara, gönüllü kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini ifade ettiler.

Meclis üyeleri, birer “lösev incisi” olmak amacıyla, okullarında da seminerler yapılması, lösemili kardeşlerine katkı sağlamaya yönelik bilinç oluşturulması için çalışacaklarını da sözlerine eklediler