Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde, LÖSEV-Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği bir seminer gerçekleşti.

Meclis üyelerinin ve ailelerin de katıldığı Seminerde, Dr. Üstün EZEL tarafından kurulduğu 1998 yılından bugüne LÖSEV çalışmaları, kuruluş amacı hakkında bilgilendirmelerde ve özellikle de, LÖSEV adı altında bağış toplamaya çalışan sahtekarlık vak’alarına karşı uyarılarda bulunuldu; LÖSEV’in kapı kapı dolaşarak bağış toplamadığı önemle vurgulandı. 

Tamamen gönüllülük esasına göre çalışmalarını sürdüren ve bu çabalarla uluslararası çapta örnek teşkil ederek, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık Statüsü’ne ulaşan Lösev’in kurduğu ve binlerce çocğuğa, alelerine hizmet veren, , Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü, Lösante Hastanesi ile maddi imkanları olmayan ailelere yönelik yardım süreçleri hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, “her yıl 2000 yeni lösemi vak’asının ortaya çıktığı“ belirtilerek, beslenmenin önemine de değinildi ve yapılan en yaygın beslenme hataları vurgulandı. Cipsler, boyalı şekerler, aromalı içecekler, katkı maddeleri içeren yiyeceklerin tüketilmemesi, hazır gıdalar yerine ev yapımı beslenmeye ağırlık verilmesinin öneminin anlatıldığı seminerde çocuklar, merak ettikleri soruları sorarak hem bilgilerini tazelediler hem de önemli bilgiler öğrendiler.

Seminerde, lösemi tedavisinde gelinen nokta vurgulanarak, son derece masraflı bir tedavi süreci gerektiren bu hastalığı yenen çocuklar ve ailelerinin geçirdiği süreçler, gönüllülük çalışmalarıyla sağlanan başarılar  çarpıcı örneklerle anlatıldı; LÖSEV’in, okullarla yürütmekte olduğu çalışmalar hakkından da önemli bilgiler verildi.

Çocuk Meclisi’nin 19. dönem Başkanlığını yapmış olan Mustafa Şahin GÜL gibi, lösemiyi yenerek pek çok alanda çeşitli başarılar elde etmiş çocukların da anıldığı seminerde, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de LÖSEV Köyü ‘ne bir ziyaret gerçekleştirilmesini talep eden çocuklar, okullarının kardeş okul projesine dahil olmaları için çalışacaklarını da belirttiler.