Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

6. Genel Kurul Toplantısını 17 Mart Pazar günü gerçekleştiren Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, yoğun bir gündemi, güzel bir şekilde tamamladılar

Önergelerin okunmasına geçilmeden önce, “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma günü” dolayısıyla, 10 Mart tarihli komisyon toplantılarında “İstiklal Marşımızı En Güzel Okuma“ yarışmasının ön elemelerini geçen yedi isim kürsüye davet edildi ve finalistler arasındaki duygu dolu rekabetin ardından çocuklar verdikleri oylarla yarışmanın Birincisini belirlediler. Başkanlık Divanı‘ndan Ömer Faruk Kuşçu; Basın Yayın Komisyonu’ndan   Rana Yumruçalı; Çocuk Hakları Komisyonu’ndan Emine Yoncalık; Çevre Sağlık Komisyonu’ndan Ceren Begüm Köksal; Eğitim Komisyonu’ndan Ayşenaz Tekin; Kültür Sanat Komisyonu’ndan  Betül Can Gülaydın ve Spor Komisyonu’ndan        Mehmet Akif Aydın’ın Birincilik için   yarıştığı anlarda heyecan doruktaydı. Oylar sayılırken, İstikal Marşımızın kabulü belgeselini izleyen Meclis üyeleri, kazanan açıklandığında, oyların büyük çoğunluğunu alan Basın Yayın Komisyonu Başkanı Rana YUMRUÇALI’yı alkışlarla tebrik ettiler. Meclis Başkanı Ceren HIZLI, Çocuk Meclisi adına ufak bir anı hediyesi sunarken, işaret diliyle de vurguladığı İstiklal Marşı’nı okumadaki başarısı için de tebriklerini belirtti.

Çocuklar yarışmanın ardından önergelerin okunmasına geçtiler

Meclis üyeleri, 14 yeni kararı kabul ettiler ve aldıkları tavsiye kararlarını ilgili makamlara ulaştırmaya çalışacaklarını belirttiler.

Çocuklar, 104. Yıldönümünde, 18 MART Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir de mesaj yayınladılar; resim ve şiirlerinden oluşan bir pano hazırladılar; Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi şükranla, rahmetle anmayı da ihmal etmediler.