Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Anadolu Ajansı’nı ziyaret etti.

Başkanlık Divanı ve Komisyon temsilcilerinden oluşan 14 kişilik gurup, Ankara Haberleri Editörü Yusuf Çelebi ile bir araya geldiler

Başkan Ceren Hızlı’nın “bugün, Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyetimizin kurulmasının her aşamasına tanıklık etmiş olan, “basının, milletin sesi ve yol gösterici olması gerektiğini vurgulamış olan Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvikleriyle kurulmuş Anadolu Ajansı’nda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz;  Dünyanın dört bir yanından, doğru ve gerçek haberleri ulaştırmak amacıyla, her koşulda yoğun çaba sarfeden tüm basın mensuplarının ve siz değerli habercilerin 10 ocak gazeteciler gününü kutlarım” sözleri ve çiçek takdimiyle başlayan toplantıda, Çocuk Meclis hakkında bilgiler verildi ve “medya, kitle iletişim araçları” konusunda Çocuk Meclisi’nin almış olduğu kararlar ile basın yayın konusunda çocukların gündeme aldıkları konular hakkında bilgiler verildi.

Meclis üyeleri, Yusuf Çelebiye yönelttikleri sorularla çocuklar, medyadan beklentilerini ve eleştirilerini ifade etme imkanı elde ettiler;  gazetecilik mesleği ve öncelikle çocuk habercilik etiği konusunda görüşlerini dile getirdiler.

Yusuf Çelebi, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Çocuk Meclisi’nin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve kendisine yöneltilen tüm soruları detaylı şekilde yanıtladı. Yayıncılık ilkeleri, Tarafsız habercilik, Çocuk Haberlerinde dikkat edilmesi gereken konular gibi pek çok başlığa ilişkin gözlemlerini ifade eden Meclis üyeleri, özellikle çocuklarla ilgili olumsuz haberler yerine olumlu ve teşvik edici haberlerin de daha çok yer alması taleplerini; çocukların mağduriyetine ilişkin haberlerde çocukların fotograf ve videolarının yayınlanmasının çocuk haklarına aykırı olduğu eleştirilerini, 24 yıldır Çocukların Sesi olmaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin haberlerine medyada daha geniş verilmesine ilişkin beklentilerini de ilettiler. 

Çocuk Meclisi üyeleri ziyarette, Anadolu Ajansı’nın, Dünyanın en büyük 10 uluslararası haber ajansı içerisinde girmeyi başardığını, 97 ülkede temsilciliği bulunduğunu, günde 1200 kadar yazılı haber, 300 video, 2300 fotograf servis edildiğini, 13 dilde yayın yapıldığını, düzgün, doğru, güvenilir ve hızlı haber vermek için,  uluslar arası yayıncılık ilkelerini de gözeterek çalışmalarını sürdürmekte olduğu bilgilerini edindiler.

Çocuklar, yoğun gündemlerine rağmen, kendilerine zaman ayırdıkları için teşekkürlerini sundular ve toplu fotograf çektirdikten sonra, Anadolu Ajansı Konferans Salonu’ndan ayrıldılar