cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 24. Dönem Çocuk Meclisi çalışmaları kapsamında 8. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

05 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayan Genel Kurul, her zaman olduğu gibi, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla baladı.

Başkan Ceren HIZLI’nın yönettiği toplantıda 20 önerge ve Üç Öneri okundu . Çocuklar, kendilerini doğrudan ilgilendiren - “LGS Sınav sisteminin kaldırılarak, yerine öğrencilerin okul başarı ortalamasının baz alınması”; “Genç Meclisleri Kurulması’’         “Hastanelerin Çocuk Dostu olması” ; Özel Gün ve Bayramlarda Çocukların katılımıyla şenlikler düzenlenmesi”gibi konuların yanında, “Tek kullanımlık Plastiklerin Yasaklanması” ; “Kanser hastalarının tedavisinde akıllı ilaçların ücretsiz temini” ve daha pek çok önemli konuda kararlara imza attılar.

Çocuklar zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan, dopdolu bir dönem geçiriyor olmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.