Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri mazbatalarını alarak resmen göreve başladılar

2 Aralık Pazar günü Çocuk Meclisi Genel Kurul Salonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan YILMAZ; Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Fatih Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı Sadık Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı İlhan ŞENER’in katılımlarıyla gerçekleştirilen 24. Dönem Açılış ve Mazbata Töreni’ nin açılış konuşmasını 24. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ceren HIZLI yaptı. Üyeler Rana Yumruçalı ve Güven Aydın, geçen dönem başlatılan farkındalık çalışmasının bir devamı olarak İstiklal Marşımızın işaret diliyle okudular ve törene ayrı bir anlam kattılar.

Sözlerine “bizlere sağlanan bu güzel imkanları en iyi şekilde değerlendirerek çocuk hakları için durmadan yorulmadan ve en verimli şekilde çalışacağıma söz veriyorum” diyerek başlayan Başkan Ceren HIZLI; açılış önergelerini okumaları için kürsüye sırasıyla Muhammed Hakan Şener, Selin Bulut, Şara Karakaş ve Ayşe Naz Tekin’i davet etti, üyelerden görüş alarak oylamaya sundu.  “Kamplarda kalan sığınmacı çocukların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir yardım kampanyası başlatılması”; “Birlikte Engelsiz oyunlar oynuyoruz”; “Meclisimizce, Çocuk Hakları Çalıştayı düzenlenmesi” ve “Çocuk Meclisi’nin Sosyal Medya Hesaplarının açılması” konu başlıklı önergelerin oyçokluğu ile kabul edildiği toplantıda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan YILMAZ yaptığı konuşmada “Ankara genelinde, başvurularını yaparak ilk adımı atmış 1.623 çocuk içerisinden ve heyecanla geçen bir seçim döneminin ardından asil üye olmaya hak kazandığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Türkiye’de Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yürürlüğe girdiği 1995 yılında, büyük bir öngörüyle kurulmuş olan ve 24 yıldır diğer pek çok belediyeye de örnek teşkil eden bu öncü Meclis’te bugüne dek emek veren, çocukların oylarıyla göreve gelerek çocukların sesi olmaya çalışmış tüm geçmiş dönem Başkanlarını ve üyelerini de anarak, teşekkürlerimi sunmak isterim. Ülkesine, yaşadığı kente, çevresine sorumluluk duyan, kent yaşamında söz sahibi olmaya çalışan, yeri geldiğinde mahallesinin, okulunun, akranlarının sesi olmaya gayret eden, sizler gibi farkındalığı yüksek, bilinçli, düşüncelerini karşılıklı saygıyla, sevgiyle ifade edebilen çocuklarımızı gördükçe, geleceğe olan umudum daha da artıyor. Meclis çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz ve bu dönemde de önemli tavsiye kararları alacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Töreni izlemek üzere İzmit’ten gelen Başkan Ceren Hızlı’nın, 1931 doğumlu, Kore gazisi dedesi ve Çocuk Meclisi 1995 yılı birinci dönem üyesi babası ile 24 yıl sonra Çocuk Meclisi üyesi olan kızının katılımlarıyla daha da renklenen  törende, 23. Dönem Başkanı Buse SERT  de bir veda konuşması yaptı ve “Çocuk Meclisi’nden unutulmaz anılarla ayrılıyorum ve yeni dönem Başkanlık Divanı ile Komisyon üyelerinin, görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine olan inancım tamdır” dedi.

Başkanlık Divanı Mazbatalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı Sadık Soylu, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı İlhan ŞENER ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan YILMAZ’ın elinden alan çocuklar, daha sonra günün anısına tüm üyelerle bir arada fotograflar çektirdiler ve 9 aralık’taki ilk komisyon toplantılarında bir araya gelmek üzere, arkalarında rengarenk görüntüler bırakarak Çocuk Meclisi’nden ayrıldılar.