Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ali Dayı Çocuk Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Ankara’nın tek çocuk kütüphanesi olan Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi’nde, çocuk kitapları Yazarı Gaye DİNÇEL’le bir de söyleşi gerçekleştiren çocuklar, tamamen çocuklar için tasarlanmış olan ve 15.000 den fazla çocuk kitabına sahip bu renkli kütüphaneyi yakından tanıma fırsatı elde ettiler.

Başkan Ceren HIZLI’nın yaptığı Çocuk Meclisi hakkında kısa bilgilendirmenin ardından çocuklar, Kim Bu Konuşan kitabının yazarı Gaye Dinçel’e yazarlıktan, çocuk kitaplarında dikkat edilmesi gerekenler, kitaptaki kahramanlardan, çocukluk hayallerine kadar pek çok soru yönelttiler ve tüm sorularını samimiyetle, detaylı bir şekilde yanıtlamasından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler ve söyleşi hiç bitmesin istediler.

Gaye DİNÇEL; bugüne özel, kendi yorumuyla Kim Bu Konuşan kitap kapağı tasarımını resmeden, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Rana Yumruçalı’nın hediyesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi ve çok beğendiğini vurguladı. Dinçel, ilk kitabını, Çocuk Meclisi Kütüphanesi için imzalayarak, tüm Meclis üyelerine sevgilerini iletti. Meclis üyeleri, Gaye Dinçel’in Eylül ayında çıkması planlanan ikinci kitabının da kapak tasarımını, birlikte yapmak üzere, kendisini Çocuk Meclisi’ne davet ettiler.