Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Başkanlık Divanı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.…

2 Kasım tarihinde yapılan üye seçimlerinin ardından yeterli oy alarak, Asil Üye olmaya hak kazanan çocuklar, ilk kez bir araya geldikleri toplantıda, Başkanlık Divanı seçimlerini gerçekleştirdiler ve birbirinden renkli görüntüler sergilediler
Seçimler öncesi, Velileri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi ve gerek soru cevaplarla, gerekse çalışma prensiplerinin açılanmasıyla, komisyonlar, genel kurul toplantıları, faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Velilerin, çocuklarıyla birlikte komisyon tercihlerini yapmalarının ardından asil üyeler, Genel Kurul Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler
Toplantıyı, 24.Dönem Başkanı Ceren Hızlı yürütürken, 23. Dönem Başkanı Buse Sert, 23. Dönem Başkan Yardımcısı Rıza Solmaz ve 24. Dönem Başkan Yardımcısı Tuğçe Yalçınkaya da, 25. dönemin ilk Genel Kurul Toplantısı’nda, adayları yalnız bırakmadılar

Toplantıyı, “Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Sonsuzluğa Uğurlamamızın Yıldönümünde O’nu Sevgi, Saygı Ve Şükranla Anıyor, “Beni Görmek Demek Mutlaka Yüzümü Görmek Değildir. Benim Fikirlerimi, Benim Duygularımı Anlıyorsanız ve Hissediyorsanız Bu Yeterlidir” sözündeki gibi, o’nu hep kalbimizde yaşatacağımıza ve ilkelerinin ışığından ayrılmayacağımıza söz veriyoruz.” diyerek başlatan Ceren HIZLI, Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sözlerine “Komisyon üyeliğinden Meclis Başkanlığı’na kadar farklı görevlere geldiğim Çocuk Meclisi’nden ayrılıyor olmak beni çok üzse de, gerek arkadaşlarımdan gerekse sevgili hocalarımdan çok değerli şeyler öğrenerek ayrılıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.” diyerek devam etti.
Başkanlık Divanı’nın görevleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Hızlı ve geçmiş dönem divan üyeleri, yeni dönem üyelerinin heyecanlarını paylaştıklarını ve kendilerini çok iyi anladıklarını ifade ederek, çeşitli tavsiyelerde bulundular, Meclis deneyimlerini paylaştılar ve başarı dileklerini sundular.

Üyelerin büyük bir çoğunluğunun Başkanlık Adaylığını açıklamaları üzerine, 98 üyenin birer dakikalık tanıtım konuşmalarına geçildiğinde, çocukların heyecanları ve iddiaları, konuşmalarına yansırken, süre uzadıkça, artan sabırsızlıkları da doruk noktasına ulaştı

İlk turda, en çok oyu alan 10 aday arasında eşit oy alanlar olduğundan İkinci tur oylamalara geçildi ve bu kez, sadece bu 10 aday için oy kullanıldı.
Katip Üyelerden başlanarak sonuçların açıklanmasına geçildiğinde, çocuklar yerinde duramaz oldu ve isimlerini öğrenen adayların sevinç çığlıkları Genel Kurul Salonu’nu doldurdu.
Rıza Solmaz, Katip üyeler Su Naz GÖRGEL ve Elvin Beren Yatkın‘in, Tuğçe Yalçınkaya, Üçüncü ve ikinci Başkan Yardımcılar olarak Asya SARICI ve Burak AYTEKİN’in, Buse SERT ise Birinci Başkan Yardımcısı olarak Nur İNAN’ nın isimlerini açıkladılar ve sahneye davet ederek rozetlerini taktılar.
Ceren HIZLI’nın 25. Dönem Başkanı’nı açıklamasına sıra geldiğinde, çocukların hepsi sonucu ayakta beklediler ve Başkanlığı 76 oy’la Çağın ALADAĞ’ın kazandığı duyuruldu.
Ceren HIZLI Başkanlık görevini Çağın ALADAĞ’a çiçeğini sunarak ve rozetini takarak devretti. Sonuçların açıklanmasının ardından çocuklar hep birlikte hatıra fotografı çektirdiler ve bu anlarda veliler de heyecanlarını, mutluluklarını gizleyemediler, gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

25. Dönem Üyeleri, 17 Kasım’da gerçekleşecek olan Mazbata Töreni’nde buluşmak üzere, Meclis’ten ayrıldılar