Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

ÇEYREK ASIRLIK ÇOCUK MECLİSİ

25. DÖNEM BAŞLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çeyrek asrı geride bırakan Çocuk Meclisi’nde yeni dönem hazırlıkları devam ediyor

Çocuk Hakları Sözleşmesinin 12. Maddesi “kararlara katılım hakkı” nın en köklü temsilcisi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kendilerini de ilgilendiren her konuda düşüncelerini, çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları, çocuk haklarını öğrendikleri aktif bir Meclis olma farklılığını özenle sürdürüyor.
23 EYLÜL - 25 EKİM tarihleri arasında devam edecek olan ÜYELİK BAŞVURULARI sürecinde, çocukların da velilerin de ilgisinin bu yıl daha fazla olması bekleniyor.
Başvuru Formalarına, 23 Eylül tarihinden itibaren, Çocuk Meclisi’nden, Başvuru merkezlerinden ( Altındağ Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü, Sincan AYM; Kuşcağız AYM, Yahyalar AYM; Osmanlı AYM ) ve Çocuk Meclisi’nin resmi WEB sayfasından ( https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/) ulaşılabilecek. Başvuru – Tanıtım ve Oy Kullanma işlemleri, Sıhhıye’deki ÇOCUK MECLİSİ ( tel: 431 55 26 ) başta olmak üzere, dokuz ayrı merkezde gerçekleştirilecek.
İlk ve ortaokula devam eden, 9 - 14 yaşlarındaki çocuklar ( 01.10.2005- 01.10.2010 doğumlular ) başvuru formlarını teslim ettikleri merkezlerde, Aday Tanıtım Günü olan 02 KASIM tarihinde hem kendilerini tanıtacak hem de diğer adayları yakından tanıma imkanı bulacaklar. Oy verme işlemleri ise yine aynı merkezlerde 03 KASIM tarihinde gerçekleşecek; çocuklar Meclis’te görev almasını istedikleri Üç aday için oy kullanarak, seçme- seçilme heyecanı yaşayacaklar.

Seçimlerin ardından, İç Tüzük esaslarına göre en çok oyu toplayarak göreve başlayacak olan 150 Asil Üye, çalışmalarını Sıhhıye’deki kendine ait müstakil binasında sürdürerek ayda üç Pazar, komisyon toplantıları ve genel kurullar için bir araya gelerek büyüklere de ilham kaynağı olacak, yepyeni kararlara imza atacak; birbirinden renkli faaliyetler gerçekleştirecekler.
Türkiye’de ve Dünya’da, kendine ait binası bulunan tek Çocuk Meclisi özelliğine de sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 25 yıllık tecrübesini, Çocuk Dostu bir kentin en sağlam yapı taşlarından biri olmak misyonu ile daha da güçlenerek büyümeyi hedefliyor.

haber_grsel_web1000.jpg

Başvuru formunun ÖN SAYFA indirmek için TIKLAYINIZ

Başvuru formunun ARKA SAYFA indirmek için TIKLAYINIZ