Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem çalışmaları kapsamında, velilere yönelik “Çocuk Hakları ve Katılım” konulu Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Veliler, UNICEF Ergen ve Genç Katılım Projesi Sorumlusu Nilgün ÇAVUŞOĞLU’nun verdiği bilgiler ışığında, çocuk haklarının temel ilkeleri ve çocukların kararlara katılımı konuları hakkında önemli bilgiler edindiler. Çocuk Meclislerinin, çocuk katılımındaki öneminin de vurgulandığı toplantıda, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yürürlüğe girdiği 1995 yılında kurulmuş ilk ve öncü Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi gibi, diğer il ve ilçelerde de bu gibi meclislerin sayının artırılması ve işlev kazandırılmasının önemi de ifade edildi.   Çavuşoğlu, çocuk haklarının dört temel ilkesi içerinde yeralmasına rağmen, uzun yılara yayılan yoğun emeğin ve çalışmanın ardından, çocuk katılımı ve çocuk görüşünün geçmişe kıyasla çok daha iyi anlaşılmaya başlandığını gözlemlediğini ancak halen yeterli seviyede olmadığını da sözlerine ekledi.

Çocuk Meclisi, meclis üyesi çocuklar kadar, çalışmaların diğer ayaklarını oluşturan, personele ve velilere de yönelik bilgilendirmelerle, gerek ortak farkındalık, sorumluluk ve bilinç kazandırmaya, gerekse daha verimli çalışmaya özen gösteriyor.