Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri, komisyon ve genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda, çocuk hakları konusunda edindikleri bilgilerini artırmak, daha iyi öğrenmek amacıyla “Söz Küçüğün” kutu oyununu guruplar halinde oynuyor, hem verimli hem de zevkli zamanlar geçiriyorlar.

Çocuklar, “çocuk hakları insan haklarıdır” diyorsak, herkesin bu hakları iyi bilmesi ve yetişkinlerin de kendilerini daha çok geliştirmeleri gerekir; onun için şimdi “söz küçüğün” dediler.

Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nce çocuk haklarının öğrenilmesi amacıyla 2008 senesinde başlatılan proje kapsamında oluşturulan ve halen pek çok eğitim kurumunda da kullanılmakta olan oyun setini Meclis üyeleri de çok sevdiler. Komisyon toplantılarında ele aldıkları konuları, günlük hayatta karşılaştıkları ve Meclis’e taşıdıkları pek çok konuyu, uzmanlarca tasarlanmış bu eğlenceli oyunla daha bilinçli ve kalıcı şekilde öğrenen çocuklar, “keşke evlerimizde de bu oyunu oynayabilsek” dediler.

Dörderli guruplarla oyunu merakla sürdüren çocuklara, Meclisteki rehberleri de destek olurken, hak kartlarını kazanma ve parkur atlama yarışı renkli görüntülere sahne oldu.