Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

SEÇİM HEYECANI

23. Yılına giren Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelik seçimleri yine rengarenk görüntülere sahne oldu.

18 Kasım Cumartesi günü tüm başvuru adreslerinde sabah 10.30’da başlayan seçim heyecanı saat 16.00 ‘ya kadar devam etti. Meclis’e bu dönem için 2.530 çocuk başvuru yaptı. Çocuklar gün boyu, oy toplama ve seçme seçilme heyecanını yaşadılar; en fazla oyu toplamak için ellerinden geleni yaptılar.

Çocukların bu tatlı heyecanını en az onlar kadar yoğun biçimde yaşadığı gözlemlenen veliler de renkli görüntüler sergilediler.

150 kişilik Çocuk Meclisi’nin bir üyesi olabilmek amacıyla, gerek hazırladıkları konuşmalar, afişler, gerekse gün boyu devam eden çalışmalarıyla tüm adaylar “çocukların sesi” olma yolunda iddialarını ortaya koydular. Adayların, çocuk haklarını vurgulayan konuşmaları, 23. dönemin de verimli geçeceğinin göstergesi gibiydi.

26 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek ilk genel kurul toplantısında Başkanlık Divanını seçmek amacıyla ilk kez toplanacak olan 150 asil üye, bu hafta içerisinde belirlenecek ve tüm adaylara gerekli duyuruları yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem çalışmaları, Aralık ayında yapılacak Mazbata Töreni’nin ardından tüm hızıyla çalışmalarına başlamış olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, aldığı kararlarla ve çalışmalarıyla öncü rolünü sürmeye, diğer belediyelere de örnek olmaya devam ediyor.

 ABB ÇOCUK MECLİSİ