cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi,  ODTÜ Bilim Teknoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

Anadolu’nun M.Ö 7000 ‘lerden bugüne uzanan teknoloji tarihine ev sahipliği yapan Müze’de Meclis üyeleri keyifli vakit geçirdiler, bilimin eğlenceli yüzüyle tanışarak, bilime dokunmanın özgürlüğünü yaşadılar.

Müzenin içini ve açık hava sergi alanını  büyük bir ilgiyle gezen çocuklar,   uçaklar, lokomotif ve klasik otomobillerin olduğu bölümden ayrılmak istemediler.

Çocuklar,  Bilim ve Teknoloji Koleksiyonu Sergi Alanı’nda yer alan  Uygulamalı Bilim Merkezi’ndeki çeşitli deney sergilemeleri, Gezegen Evi ve Bilim Teknoloji Tarihi sergilemeleri arasında adeta kayboldular

Hititlerden Friglere, Selçuklulardan Erken Cumhuriyet Türkiye’sine çeşitli dönemlerde üretilmiş bilimsel eserlerin yeraldığı Müze’de, cam, bakır, demir atölyelerine ait canlandırmaları ve tıp aletleri arasında, günümüz teknolojisinin gelişim evrelerine tanıklık ettiler.

Çocuklar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Çocuk Meclisi’nde hep ilkleri yaşadıklarını da sözlerine eklediler