Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem faaliyetleri hızla devam ediyor

Meclis üyeleri yarıyıl tatilinde, hem Meclis çalışmalarını sürdürüyor, hem de yeni yerler keşfediyor

Meclis üyeleri bu kez Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ettiler ve Ankara’nın önemli müzelerinden birini daha keşfetme imkanı elde ettiler.

ana_sayfa.jpgAnkara Kalesi ‘nin karşısında yer alan ve ilk kez 2005 yılında ziyarete açılan Rahmi Koç Müzesi ‘ni ziyaret eden Meclis üyeleri, tarihi Çengelhan ve Safranhan üzerinde, iki bölüme yayılan müzeyi büyük bir ilgiyle gezdiler; yepyeni bilgiler öğrendiler.

Çocuklar Müzede yer alan Atatürk bölümünü, Karayolu, Havayolu ve Deniz Ulaşım tarihini yansıtan değerli parçaları, Oyuncaklar bölümünü, Tıp, İletişim ve Günlük Yaşam bölümleri arasında adeta tarihi bir yolculuk yaptılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ait çeşitli kişisel eşyaları, ilk çocuk bisikletini, çeşitli lokomotif örneklerini, denizcilik ve yatçılık tarihini yansıtan tekneleri, yelkenlileri; Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına tanıklık eden, Ankara’nın   unutulmaya yüz tutmuş bakırcılık, tiftik gibi eski esnaf atölyelerinin canlandırıldığı bölümleri, sinema ve basın yayın araç gereçlerini, beyin ameliyatı setinin de yeraldığı eczacılık ve tıpla ilgili bölümler arasında bugünün teknolojisine ilham veren ilk örnekleri tanıyarak, geçmiş dönem yaşantıları ve keşiflerine bir seyahat yaptılar.

Çocuklar, ilk kez geldikleri müzeden çok etkilendiklerini, Çocuk Meclisi’nde yepyeni deneyimler kazandıklarını ifade ettiler