Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ali Dayı Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Emekli Vali Merhum Hamdullah Şükrü KENANOĞLU’nun vasiyeti üzerine, manevi babası anısına 1985 yılında çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi şartıyla Bakanlığa bağışlanan kütüphaneyi ziyaret eden meclis üyeleri,   ilk kez geldikleri kütüphanede güzel zaman geçirdiler.

Bu gibi çocuk kütüphanelerinin sayılarının çoğaltılması gerektiğini vurgulayan çocuklar, çocuklara özel hazırlanmış ve farklı yaş guruplarına göre düzenlenmiş dekoru, mobilyaları ve kitaplıklarıyla hazırlanmış olan kütüphaneyi çok sevdiklerini ve arkadaşlarına da tavsiye edeceklerini belirttiler. Giriş katta bulunan ve okul öncesi çocuklara ait bölümle, ikinci katta yeralan ve 7-15 yaş gurubuna yönelik bölüm hakkında bilgiler alan, iki katlı kütüphanede kitaplar arasında verimli zamanlar geçiren meclis üyeleri, böyle bir yerin çocuklar için bağışlanmış olmasının çok değerli olduğunu ifade ettiler. Kütüphane yetkilileri tarafından detaylı şekilde bilgilendirilen meclis üyelerinden bazıları üyelik yapma şansı da elde ederek, Ankara’nın ve Türkiye’nin bu ilk ve tek çocuk kütüphanesini, ailelerin ve çocukların biran önce daha yakından tanımaları gerektiğini vurguladılar, uzmanların, AVM’ler yerine çocuk kütüphanesine çocuklarını getirmeleri tavsiyesini büyüklerine ileteceklerini belirttiler.

Çocuklara okuma bilinci ve kitap sevgisi kazandırması bakımından öncü ve örnek bir görev üstlenmiş olan kütüphaneyi her gün farklı okullardan ya da bireysel olarak çok sayıda çocuğun ziyaret etmekte olduğunu belirten yetkililer, meclis üyelerinin sorularını da yanıtladılar ve kitap tavsiyelerinde de bulundular. Behiç ve Sevim AK; Muzaffer İzgü, Jules Verne, Bilgin Adalı; Sait Faik Abasıyanık, Aytül Akal, Fatih Erdoğan gibi yazarların isimlerini ve ilgilerini çeken kitapların isimlerini de not ettiler; yeni kitaplarla tanışma imkanı da buldular.

Meclis üyeleri, toplantılarının yanı sıra bu gibi faaliyetlerle yepyeni bilgiler edindiklerini ve gelişmelerine katkı sağladığını da sözlerine eklediler.