Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem Çocuk Meclisi çalışanları “Çocuk Katılımı”  konulu eğitim seminerine katıldılar.

UNICEF Ergen ve Genç Katılımı Programı Sorumlusu Nilgün ÇAVUŞOĞLU’nun, Çocuk Meclisi’nde verdiği ve sunumlar, gurup çalışmaları, vak’a tartışmalar, hak analizleri ile sürdürdüğü seminerde Çocuk Hakları, “Çocuk Katılımı” kavramları ayrıntılarıyla ele alındı.Çocuk Hakları, Katılım’a rehberlik eden ilkelerin anlatıldığı “Etkin Katılım
ve Çocuklarla Çalışma Prensipleri”
seminerinde, “çocuk dostu, kapsayıcı, bilgilendirici katılım” ın önemi vurgulanırken, yetişkinlerin çocukların etkin katılımını sağlayıcı mekanızmalar oluşturmasıyla ilgili sorumlulukları ve bu bağlamda çocuk meclislerinin önemi de vurgulandı.

 “Öğrenmeye açık ve toplumun önemli birer parçası” olarak çocukların “kendini etkileyecek kararlara dahil olabilmesi için güçlendirilmesi, kapasitesinin arttırılması ve teşvik edilmesi” gerektiğini ifade eden, katılım basamaklarını anlatan Çavuşoğlu, çocuk çalışmalarında dikkat edilmesi gereken temel prensipler üzerinde de durarak, kurulacak iletişimin önemini,hassasiyetini vurguladı.

Çocukların kararlara katılım ilkesinin en köklü temsilcilerinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, çalışmalarını daha ileri taşımak amacıyla gerçekleştirdiği seminerler, yeni bilgi ve tecrübeler kazanılması, edinilen tecrübelerin güncellenmesine katkı sağlarken, çocuklar dışında ve onlarla birlikte sürece dahil olan yetişkinlerin bilinçlenmesine yönelik çalışmaları da uzmanlarıyla yürütmeye çalışıyor.